Jarné

  • Špargľová polievka

    Špargľová polievka

    Špargľa je plná vitamínov, minerálov a vlákniny, preto keď si z nej urobíte polievku, dostanete okrem skvelej chuti aj výživné látky pre svoje telo.

  • Cuketové jednohubky

    Cuketové jednohubky

    Studené jednohubky z tekvice alebo baklažánu sú perfektným jedlom, ak pripravujete doma nejakú párty alebo čakáte dôležitých hostí, ktorých chcete ohúriť.

  • Fazuľový prívarok (fotorecept)

    Fazuľový prívarok (fotorecept)

    Pozeral som či tu už taký recept je... Možno je, možno nie, je to jednoduché a chutné jedlo nielen pre začiatočníkov...

  • Marinovaný losos po domácku (fotorecept)

    Marinovaný losos po domácku (fotorecept)

    Máte rádi lososa? Já se přiznám, že je to jediná ryba, kterou nemusím tepelně upravenou, zdá se mi suchá a tak nějak bez chuti. Ovšem uzený losos, to je jiný level, bohužel, ...

  • Fazuľka so šunkou a s pečenou pablano paprikou (fotorecept)

    Fazuľka so šunkou a s pečenou pablano paprikou (fotorecept)

    V obchode som „narazil“ na menej ako „šesťtýždňovú“ jemnú zelenú fazuľku a ponuku troch druhov pablano paprík (sladké, pikantné a štípľavé). Bolo rozhodnuté. Pripravím kombináciu a pochutíme si. Novinka je iba opečené, olúpané a...

  • Polievka z lievika (fotorecept)

    Polievka z lievika (fotorecept)

    Recept som objavil v zošite s receptami, už ani neviem odkiaľ som ho získal, tak som sa rozhodol ho vyskúšať. Mám ešte minuloročné zásoby sušeného lievika trúbkovitého, je to všestranná huba na rôzne použitie.

  • Špenátová nátierka

    Špenátová nátierka

    Umyté a osušené listy špenátu sparíme na 1 lyžičke olivového oleja a necháme vychladnúť. Strúčiky cesnaku roztlačíme, pridáme rastlinnú nátierku, soľ, mleté čierne korenie a dohladka rozmixujeme.

  • Fazuľkový prívarok à la lady Ann (fotorecept)

    Fazuľkový prívarok à la lady Ann (fotorecept)

    Veľmi rád siahnem po rcp s vôňou spomienok na moju babičku lady Ann. Na dvore „šéfovala” asi stohlavej čriede pernatej a chlpatej hávede, nám dvom stálym a 8 prechodným „kotňakom”, t. j. svojim vnúčatám.

  • Zeleninová nátierka

    Zeleninová nátierka

    Umytú a očistenú reďkovku nadrobno nakrájame. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie. Petržlenovú vňať a pažítku nadrobno nasekáme.

  • Šalát z reďkovkovej vňate

    Šalát z reďkovkovej vňate

    Ak máte čerstvú červenú reďkovku, určite vyskúšajte dať do šalátu aj jej vňať. Výsledok je veľmi chutný a samozrejme zdravý :-)

  • Brokolicová polievka s gorgonzolou

    Brokolicová polievka s gorgonzolou

    Túto polievku som jedol prvýkrát v motoreste na Morave. Od vtedy si ju pravidelne varievame. Kuchára som dobre poznal, tak mi dal na ňu recept. Je to jeho vlastný recept a dovolil mi ho zverejniť....

  • Žinčicová polievka (fotorecept)

    Žinčicová polievka (fotorecept)

    Dostal som na ňu link pri komentároch. Nedalo mi tak som ju vyskúšal, fakt je veľmi dobrá. Recept pochádza od p. Žídeka. Niečo som si upravil podľa seba.

  • Tatarák z húb s domácimi hriankami

    Tatarák z húb s domácimi hriankami

    Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme asi 12 minút, dochutíme soľou, korením, pridáme nasekaný tymian a necháme vychladnúť.

  • Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept)

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept)

    Chrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené a teda nie sú zbytočne nezdravé a mastné. V kombinácii so šalátom tvoria ideálne ľahký letný pokrm a taktiež ich môžeme...

  • Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom

    Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom

    Z dubového šalátu vyrežeme hlúb a rozdelíme na listy, ktoré prepláchneme vo vode. Odporúčame prepláchnuť viackrát. Šalátové listy osušíme v odstredivke. Medzitým pripravíme rozbif. Mäso má mať izbovú teplotu.

  • Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

    Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom

    Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku, nové korenie a bobkový list. Podlejeme vodou a v zakrytom pekáči pečieme pri 150 °C aspoň 1, 5 hodiny.

  • Jahodový krém s tvarohom (fotorecept)

    Jahodový krém s tvarohom (fotorecept)

    Do horúceho mlieka pridáme kryštálový cukor, semienka z vanilkového struku, nakrájané jahody a varíme asi 10 minút.

  • Jahody v zázvorovo-portskej omáčke s vanilkovou zmrzlinou
  • Jahody v strúhankovo-kokosovej kôrke s vanilkovým krémom
  • Škoricové lievance s ricottovou penou a jahodovým coulis

    Škoricové lievance s ricottovou penou a jahodovým coulis

    Do teplého mlieka pridáme cukor, vajce, soľ, drož- die, múku, mletú škoricu. Rozmiešame metličkou, aby vzniklo cesto na lievance. V panvici na dolky pečieme na oleji lievance.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist