« Naspäť na tento recept

Segedínsky guláš (fotorecept) verzia na vytlačenie

Z času na čas si doprajeme dobrý segedínsky guláš, keď už sa pustím do varenia, tak nech je to aspoň z 2 kg mäsa :) nech ho je plný hrniec... No a nakoniec zistím, že aj tak je stále málo... Podelím sa s vami o recept, ktorý nám doma veľmi chutí... Možno sa niekomu recept zapáči a vyskúša ho...

Autor receptu: macka78

Postup receptu

Nachystáme si suroviny.
Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 1

V hrnci na rozpálenej masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a orestujeme.
Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 2

Potom pridáme umyté na kocky nakrájané mäsko, ktoré opečieme z každej strany...
Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 3

...a necháme pekne zatiahnuť. Ak máte doma široký hrniec, tak je to len plus...
Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 4

Potom posypeme mletou sladkou paprikou a už len krátko orestujeme, aby sa paprika nepripálila a nezhorkla.
Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 5

Hneď na to dáme do hrnca 2 bobkové listy, 6 guličiek nového korenia, 1 ČL rasce.
Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 6

Zalejeme horúcim vývarom, ale nie celým, len aby bolo mäsko ponorené a pridáme polovicu paradajok z konzervy, tie dodajú segedínu fantastickú chuť...
Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 7

Prikryté dusíme 20 minút.
Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 8

Po uplynutí 20 minút pridáme k mäsu scedenú nakrájanú kapustu.
Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 9

Osolíme, ak treba prilejeme ešte z vývaru čo nám ostal a zakryté dusíme cca 45 minút.
Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 10

Skúsime mäsko a keď sa nám zdá, že už je skoro mäkké, tak si dohladka rozmiešame múku so smotanou.
Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 11

K mäsu prilejeme smotanu s múkou a varíme odokryté na miernom ohni ešte 15 až 20 minút. Občas premiešame.
Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 12

Hotový segedín môžme ešte dochutiť šťavou z kyslej kapusty. Podávame s knedľou, samozrejme najlepšia je domáca. Dobrú chuť!
Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 13

Suroviny




15
minút
príprava
85
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist