Komentáre k receptu:
  • kuko95 - fotkakuko95 14. apríla 2019 o 06:14

    jedno z najlepsich jedal a je to tak nikdy ho neni dost :D
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 14. apríla 2019 o 07:04

    @macka78 , aj u nás patrí medzi najobľúbenejšie jedlá a ja som ho už robila skoro zo všetkých druhov mäsa a vždy bol perfektný..apropo, v tejto podobe ako u nás ho Maďari ani nepoznajú, keď som ho pridala na ich stránku, pýtali sa , prečo som ho takto nazvala, lebo ako Segedínsky guláš ho vôbec nepoznajú, skôr niečo podobné ho volajú ako Sedmohradský guláš..prepáč, to len tak na okraj som poznamenala z mojich skúseností..
    @zareaguj
  • farbuska - fotkafarbuska 14. apríla 2019 o 07:50

    Segedín vždy a hocikde. Tvoj vyzerá skvele.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarradost 14. apríla 2019 o 08:02

    ..ja tú azalku beriem..
    segedín si uvarím
    no to potešenie oka a duše nemám v byte..
    len na záhrade..
    to posledné zákutie
    pre jazyk aj pre radosť
    želám pokojnú nedeľu
    @zareaguj
  • terinka55 - fotkaterinka55 14. apríla 2019 o 09:16

    Vyzerá veľmi chutný. Aj my máme radi segedín.
    @zareaguj
     2x haji, macka78
  • rika111 - fotkarika111 14. apríla 2019 o 09:24

    Pekný deň, krása na tanieri. Aj ja ho takto robievam!
    Je to veľmi chutné jedlo a je tam kyslá kapusta, tak aj trošku zdravé! :-)
    Je jedno ako sa volá ale chutí úžasne.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarhaji 14. apríla 2019 o 11:26

    Výborné jídlo, mám segedín ráda. Nejím ho od začátku, chuť na něj mi došla až s přibývajícími léty. Mám ráda nejenom s knedlou, ale i s chlebíkem. Dělávám bez rajčin, příště je přidám také. Krásná fota, dobrý oběd i azalka se mi líbí. Jsi šikulka!
    @zareaguj
  • edtol - fotkaedtol 14. apríla 2019 o 12:08

    @Izabella929 (14.4.2019 07:04)

    Magyarúl "Székelykáposzta".
    @zareaguj
     1x edtol
  • izabella929 - fotkaizabella929 14. apríla 2019 o 13:38

    @edtol , azért nem tudják mi a Szegedi gulyás..mert ők Székelykápozstának ismerik..
    @zareaguj
     1x edtol
  • chrobaktruhlik - fotkachrobaktruhlik 14. apríla 2019 o 13:58

    JA DÁVAM DO SEGEDÍNU KYSLÚ SMOTANU A CELÉ ČIERNE KORENIE A ROBÍM HO Z BRAVČOVÉHO BÔČIKA.
    @zareaguj
     1x macka78
  • klukodvody - fotkaklukodvody 14. apríla 2019 o 14:14

    Krásný guláš a příprava, tak jak jej připravuješ Ty, to byla dříve ta lepší a dražší varianta podle norem a byla uvedena jako Szegedinský guláš speciál protože byl z plece a se smetanou a pak byl obyčejný jenom jako Szegedinský guláš a ten byl z bůčku a bez smetany. Paráda milujeme tohle jídlo a děláme tak jako Ty.
    Možná by bylo dobré opravit rascu za drvenů místo drevené. Ale to se stává a já často překlepnu a přejeme krásný den s výborným guláškem.
    @zareaguj
  • radox1 - fotkaradox1 14. apríla 2019 o 14:36

    pekne,ale pre mna je jedna cibula na 2 kg mäsa malo.
    @zareaguj
  • redakcia - fotkaredakcia člen redakcie Varecha.sk, 14. apríla 2019 o 14:48

    @Klukodvody (14.4.2019 14:14)

    Rasca opravená. Ďakujeme za upozornenie.
    @zareaguj
  • macka78 - fotkamacka78 14. apríla 2019 o 15:29

    @Klukodvody (14.4.2019 14:14)

    Ďakujem <3
    @zareaguj
     1x terinka55
  • macka78 - fotkamacka78 14. apríla 2019 o 15:32

    @Radox1 (14.4.2019 14:36)

    Keď robím klasický hovädzí guláš, tak tam dávam cibule dosť, ale do segedínu mi stačí úplne jedna väčšia... Ale všetko podľa gusta a ako je kto naučený :)
    @zareaguj
     1x terinka55
  • macka78 - fotkamacka78 14. apríla 2019 o 15:33

    @Haji (14.4.2019 11:26)

    Ďakujem :)
    @zareaguj
     1x haji
  • evanaaa - fotkaevanaaa 14. apríla 2019 o 17:03

    Segedín je obľúbený aj u nás, ináč, my sme ho volali sékelykáposta, neviem prečo, ktorý je správny názov....robím s menšími obmenami - cesnak do segedínu vôbec nedávam, cibule viac, ani bobk. list a guličky korenia, ale trošku osladím, ono si to žiada vyrovnať chuť. A smotanu kedy ako - väčšinou si však večer zmiešam sladkú (šľahačku) a kyslú , do rána zhustne, je výborná. Ale iste, každý má už tú svoju chuť, a spôsob, ako ju robí.
    @zareaguj
     1x macka78
  • evanaaa - fotkaevanaaa 14. apríla 2019 o 17:05

    No ešte - ani ja nerobím len na jeden deň, ale aspoň na tri, veľký hrniec, a to sme len dvaja....aj kvetinky máš pekné :)
    @zareaguj
     1x macka78
  • kvakac - fotkakvakac 15. apríla 2019 o 05:54

    Bože keď je segedín ja sa ho nikdy neviem dojesť. Už teraz dávame do neho miesto smotany a múky - salko nesladené. S tým je to tak chutne. Veru pôjdem aj ja urobiť. Veď sa mi celú noc snívalo o niečom kapustovom. Vďaka za typ.
    @zareaguj
     1x macka78
  • kvakac - fotkakvakac 15. apríla 2019 o 06:52

    @Kvakac (15.4.2019 05:54)

    Zas som to pohnojil, veď som bol v službe, tak ako sa mi mohlo snívať - čí?
    @zareaguj
     1x macka78
  • macka78 - fotkamacka78 15. apríla 2019 o 14:02

    @Evanaaa (14.4.2019 17:03)

    Presne ako píšeš, každý máme tú svoju chuť... Robila som segedínsky na viacero spôsobov, ale tento mi vyhovuje asi najviac.. Cibuľu dávam len jednu väčšiu, kvôli tráveniu a úplne to stačí... Tie lúpane paradajky dodajú jemnosť segedínu a smotanu používam raz šľahačkovú a raz pochúťkovú... Keď je kapusta dosť kyslá, tak vtedy použijem šľahačku, lebo kapustu nepremývam... Ale o tomto je Varecha, že ľudia sa podelila o svoje obľúbené recepty a posúvajú ich ďalej... A nie že niekto okomentuje, že do segedínu nejdú napr. rajčiny... Pritom sú v ňom fakt výborné...Veď prečo by sme mali všetci variť podľa noriem, ktoré niekto napísal... Mňa osobne Varecha veľmi veľa naučila... Keď som išla niečo navariť pozrela som si viacero receptov a vybrala si ten, čo mne najviac vyhovoval, alebo som si z každého niečo zobrala a skĺbila do jedného....
    Kvetinky som dostala darom <3
    Ďakujem....
    Aby som nezabudla, nabudúce keď budem variť segedín, vyskúšam večer, tie šľahačky zmiešať...
    Prajem pekný slnečný deň Maca
    @zareaguj
     2x kimlo, evanaaa
  • cinkla - fotkacinkla 15. apríla 2019 o 22:43

    Zaujímavé,aj my sme si naplánovali na Veĺkú noc segedinsky guláš s knedĺou.
    Tak nech sa nám všetkým vydarí.
    Veselú Veĺkú noc !
    @zareaguj
     1x macka78
  • používateľ nemá avatarviera1 16. apríla 2019 o 09:05

    @macka78 pozerám,že tu máš recept na hovädzí guláš v tlakovom hrnci...ja aj segedín varím v tlakovom hrnci - takto : » varecha.pravda.sk/recepty/segedinsky-gulas/6466-recept.ht...
    ...vyskúšaj,je to veľká úspora času.
    @zareaguj
     1x macka78
  • používateľ nemá avatarviera1 16. apríla 2019 o 09:10

    @Klukodvody (14.4.2019 14:14)

    To bola lacnejšia varianta,ale treba podotknúť,že síce smotana (12%) tam nešla,ale zaváralo sa mlieko.
    @zareaguj
  • macka78 - fotkamacka78 16. apríla 2019 o 12:40

    @Viera1 (16.4.2019 09:05)

    Ďakujem :)
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist