Ryža
Ryža so zelerom a mangoldom (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji a hrudke masla opečieme očistený a na kocky nakrájaný zeler. Opekáme na slabom ohni asi 15 minút.
- Pridáme ryžu, opekáme asi 1 minútu. Dobre premiešame, aby sa ryža obalila v tuku. Zalejeme vínom a jemne miešame.
- Keď sa víno vyparí, ryžu zalejeme teplým vývarom, posolíme a pokoreníme. Na ryžu dáme nakrájaný mangold (alebo špenát) a zakryjeme pokrievkou. Necháme sa slabom ohni variť asi 15 minút.
- Skúsime, či je ryža hotová, vareškou popicháme medzi mangold, dáme pár plátkov masla a postrúhaný parmezán. Vydržíme asi 2 minúty, necháme ryžu "oddýchnuť" … a môžeme podávať.
Nezabudnite na pohár chladeného vínka.