Ryža

Ryža so zelerom a mangoldom (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Rýchle, chutné, z jednej panvice… s pohárikom chladeného vína spríjemní zimné dni :-)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom oleji a hrudke masla opečieme očistený a na kocky nakrájaný zeler. Opekáme na slabom ohni asi 15 minút.
  2. Pridáme ryžu, opekáme asi 1 minútu. Dobre premiešame, aby sa ryža obalila v tuku. Zalejeme vínom a jemne miešame.
  3. Keď sa víno vyparí, ryžu zalejeme teplým vývarom, posolíme a pokoreníme. Na ryžu dáme nakrájaný mangold (alebo špenát) a zakryjeme pokrievkou. Necháme sa slabom ohni variť asi 15 minút.
  4. Skúsime, či je ryža hotová, vareškou popicháme medzi mangold, dáme pár plátkov masla a postrúhaný parmezán. Vydržíme asi 2 minúty, necháme ryžu "oddýchnuť" … a môžeme podávať. Nezabudnite na pohár chladeného vínka.