Rascová polievka
Rascová polievka

Rascová polievka s vajcom

helena10 - bez fotkyhelena10, 14. júla 2021
Rascová polievka s vajcom
Foto: helena10

Suroviny

 celá
 (bujón)
 (alebo bravčová masť)
 nasucho opražený (alebo pečivo)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Množstvo surovín dávam od oka podľa toho, koľko polievky varím. Do horúceho oleja nasypeme rascu, mierne orestujeme. Pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku.

  2. 2

    Zápražku za stáleho premiešavania metličkou zalejeme vlažným vývarom. Ak nemáme vývar, zalejeme vlažnou vodou a pridáme bujón. Privedieme do varu a varíme za občasného premiešania asi hodinu. Polievku môžeme precediť cez husté sitko.

  3. 3

    Do polievky nalejeme rozmiešané vajce a necháme ho, aby sa zrazilo. Hotovú polievku dochutíme soľou, korením, polievkovým korením...

  4. 4

    Na polievku v tanieri pridáme nasucho opražené kocky chleba alebo pečiva, nakrájanú petržlenovú vňať.

  5. 5

    Varila som polievku už aj bez vajíčka, s ovsenými vločkami a tiež aj s nastrúhanou zeleninou a chutila. Iniciatíve sa medze nekladú.

Diskusia k receptu

helena10
@garanco
...zdravá... aj z internátu, školských i závodných jedalní. Z haluškami i bez. Rada ju mám dodnes.