Rascová polievka

Rascová polievka s vajcom (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Suroviny

Postup

  1. Množstvo surovín dávam od oka podľa toho, koľko polievky varím. Do horúceho oleja nasypeme rascu, mierne orestujeme. Pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku.
  2. Zápražku za stáleho premiešavania metličkou zalejeme vlažným vývarom. Ak nemáme vývar, zalejeme vlažnou vodou a pridáme bujón. Privedieme do varu a varíme za občasného premiešania asi hodinu. Polievku môžeme precediť cez husté sitko.
  3. Do polievky nalejeme rozmiešané vajce a necháme ho, aby sa zrazilo. Hotovú polievku dochutíme soľou, korením, polievkovým korením...
  4. Na polievku v tanieri pridáme nasucho opražené kocky chleba alebo pečiva, nakrájanú petržlenovú vňať.
  5. Varila som polievku už aj bez vajíčka, s ovsenými vločkami a tiež aj s nastrúhanou zeleninou a chutila. Iniciatíve sa medze nekladú.