Rascová polievka
Rascová polievka s vajcom (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Postup- Množstvo surovín dávam od oka podľa toho, koľko polievky varím.
Do horúceho oleja nasypeme rascu, mierne orestujeme. Pridáme múku a pripravíme svetlú zápražku.
- Zápražku za stáleho premiešavania metličkou zalejeme vlažným vývarom. Ak nemáme vývar, zalejeme vlažnou vodou a pridáme bujón. Privedieme do varu a varíme za občasného premiešania asi hodinu. Polievku môžeme precediť cez husté sitko.
- Do polievky nalejeme rozmiešané vajce a necháme ho, aby sa zrazilo. Hotovú polievku dochutíme soľou, korením, polievkovým korením...
- Na polievku v tanieri pridáme nasucho opražené kocky chleba alebo pečiva, nakrájanú petržlenovú vňať.
- Varila som polievku už aj bez vajíčka, s ovsenými vločkami a tiež aj s nastrúhanou zeleninou a chutila. Iniciatíve sa medze nekladú.
|