Quinoa šalát

Quinoa tabouleh

Autor receptu: redakcia

Tento libanonský šalát sa pôvodne pripravuje z obilniny bulgur, vyskúšajte ho v modernejšej verzii so superpotravinou quinoou.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Šálku quinoy najprv namočíme na 5 minút do studenej vody. Potom ju uvaríme v hrnci s dvoma šálkami vody s trochou soli. Varíme 15 až 20 minút.
  2. Uvarenú quinou na sitku prepláchneme studenou vodu, dáme do misy, pridáme olivový olej, pretlačený strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie a prípadne aj rímsku rascu.
  3. Červenú cibuľu, uhorku a paradajky nakrájame na kocky a jemne primiešame do quinoy. Dochutíme strúhanou citrónovou kôrou z biocitróna a citrónovou šťavou. Na záver pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a čerstvú mätu.
  4. Quinoa tabouleh dáme pred servírovaním do chladničky aspoň na jednu hodinu. Toto jedlo sa môže podávať ako letný šalát alebo ako príloha ku grilovanej rybe či k jahňaciemu mäsu.