Quinoa šalát
Quinoa tabouleh
Autor receptu: redakcia
Tento libanonský šalát sa pôvodne pripravuje z obilniny
bulgur, vyskúšajte ho v modernejšej verzii so superpotravinou quinoou.
Postup
- Šálku quinoy najprv namočíme na 5 minút do studenej
vody. Potom ju uvaríme v hrnci
s dvoma šálkami vody s trochou
soli. Varíme 15 až 20 minút.
- Uvarenú quinou na sitku prepláchneme studenou vodu, dáme do misy, pridáme
olivový olej, pretlačený strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie
a prípadne aj rímsku rascu.
- Červenú cibuľu, uhorku a paradajky nakrájame na kocky a jemne
primiešame do quinoy. Dochutíme strúhanou citrónovou kôrou
z biocitróna a citrónovou šťavou. Na záver pridáme nakrájanú
petržlenovú vňať a čerstvú mätu.
- Quinoa tabouleh dáme pred
servírovaním do chladničky
aspoň na jednu hodinu. Toto
jedlo sa môže podávať ako letný
šalát alebo ako príloha ku grilovanej rybe či k jahňaciemu mäsu.