Foto: kecemis
Sviezi salad s moznostou mnohych variacii. Ja som pouzil quinou, ale da sa pouzit pohanka, alebo nejaka vhodna cestovina.
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 hrnček |
|
1/4 hrnček |
|
1/4 hrnček |
|
1 PL |
|
1/4 KL |
|
|
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
3/4 hrnček |
|
1/3 hrnček |
|
1/3 hrnček |
|
1/4 hrnček |
|
1/4 hrnček |
|
Postup
-
1
Ja som pouzil bielu a ciernu quinou. Dal som ju do vriacej vody a varil 15 minut. potom som ju odstavil a nehal este 5 minut postat.
-
2
V miske som si skombinoval olivovy olej, citronovu stavu, med, sol a korenie, stipku oregana a cerstvu petrzlenovu vnatku. Vsetko premiesat a pridat ....
-
3
cibulu, papriku a olivy nakrajane na drobnejsie kusky. Sun-dried paradajky tiez pokrajat na drobnesie a vsetko dobre premiesat....
-
4
pridat pripravenu quinou, feta syr znova zamiesat a mozeme podavat, samostatne, ako prilohu, alebo ako salad k hlavnemu jedlu.
Diskusia k receptu