Pražená ryža s kuracím mäsom z teplovzdušnej fritézty
Foto: ryzasos
Rýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca pražená ryža s kuracím mäsom inšpirovaná Áziou. Príprava ryže v jednoduchej marináde a vo fritéze trvá len Zobraziť celý popisRýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca pražená ryža s kuracím mäsom inšpirovaná Áziou. Príprava ryže v jednoduchej marináde a vo fritéze trvá len 20 minút. Doplňte vajíčkom, plátkami chilli a koriandrom. Tak jednoduché, obzvlášť dobré, keď máte zvyšnú ryžu z predošlého dňa!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
2 ks vykostené bez kože |
|
2 PL |
|
1 ČL (japonské ryžové víno) |
|
1 PL |
|
1 ČL (5 spice) |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
100 g |
|
60 g mrazený |
|
Na servírovanie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie stehná nakrájajte na malé kúsky rovnakej veľkosti a vložte do misky. Pridajte sójovú omáčku, mirin, ustricovú omáčku, čínske korenie piatich chutí, sezamový olej a dobre s mäsom premiešajte. Odložte marinovať do chladničky na 10 minút.
- 2
Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale, najlepšie, ak tak urobíte v ryžovare.
- 3
Nádobu z ryžovaru vyberte a pridajte k ryži marinované mäso z chladničky, ďalej cibuľu nakrájanú na kocky, cesnak, fazuľové klíčky a hrášok. Premiešajte.
- 4
Nádobu vložte do teplovzdušnej fritézy a nastavte ju na 180 °C. Nechajte variť 20 minút.
- 5
Po dovarení podávajte s nasekaným koriandrom a plátkami čerstvého čili. Pre väčší pocit sýtosti pridajte aj volské oko.
Tiež pražená ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu