Pražená ryža
Pražená ryža

Pražená ryža s kuracím mäsom z teplovzdušnej fritézty

ryzasos - fotkaRyža SOS, dnes 13:00. Komerčný recept.
Pražená ryža s kuracím mäsom z teplovzdušnej fritézty
Foto: ryzasos

Rýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca pražená ryža s kuracím mäsom inšpirovaná Áziou. Príprava ryže v jednoduchej marináde a vo fritéze trvá len Zobraziť celý popisRýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca pražená ryža s kuracím mäsom inšpirovaná Áziou. Príprava ryže v jednoduchej marináde a vo fritéze trvá len 20 minút. Doplňte vajíčkom, plátkami chilli a koriandrom. Tak jednoduché, obzvlášť dobré, keď máte zvyšnú ryžu z predošlého dňa!

3-4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks vykostené bez kože
2 PL
1 ČL (japonské ryžové víno)
1 PL
1 ČL (5 spice)
1 ČL
1 ks
2 strúčiky
100 g
60 g mrazený
Na servírovanie:




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná nakrájajte na malé kúsky rovnakej veľkosti a vložte do misky. Pridajte sójovú omáčku, mirin, ustricovú omáčku, čínske korenie piatich chutí, sezamový olej a dobre s mäsom premiešajte. Odložte marinovať do chladničky na 10 minút.

  2. 2

    Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale, najlepšie, ak tak urobíte v ryžovare.

  3. 3

    Nádobu z ryžovaru vyberte a pridajte k ryži marinované mäso z chladničky, ďalej cibuľu nakrájanú na kocky, cesnak, fazuľové klíčky a hrášok. Premiešajte.

  4. 4

    Nádobu vložte do teplovzdušnej fritézy a nastavte ju na 180 °C. Nechajte variť 20 minút.

  5. 5

    Po dovarení podávajte s nasekaným koriandrom a plátkami čerstvého čili. Pre väčší pocit sýtosti pridajte aj volské oko.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia