Pavlovovej tortičky
Foto: katarinalucanova
Jednoduché bielkové tortičky s mascarpone krémom a malinovým rozvarom.
porcií
príprava
na 90 °C
Suroviny
150 g |
|
230 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 ml (33 %) |
|
2 bal. |
|
1 ČL |
|
Malinový rozvar: | |
250 g mrazené |
|
1 bal. |
|
2x50 ml |
|
1 ČL |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Mini pavlovky sa pripravujú podobne ako pusinky. Bielky a cukor miešame v miske metličkou na parou cca 10 minut. Miešame ručne kým sa cukor nerozpustí. Najlepšia skúška je ponoriť prsty a zistiť či medzi prstami ešte cítiť kryštáliky cukru. Keď je cukor rozpustený, premiestnime bielkovú zmes do mixéra a šľaháme do tuha. Pridáme preosiaty Solamyl a citrónovú šťavu. Sneh ma byť krásne lesklý a má dokonale držať tvar.
- 2
Bielkovú zmes premiestnime do cukrárenského vrecka so zdobiacou špičkou a na plech s papierom na pečenie striekame košíčky s priemerom cca 6 cm. Striekame od stredu smerom von do kruhu a následne kraje smerom hore. Z tejto dávky vyjde 13-15 ks tortičiek.
- 3
Dáme sušiť do rúry. Ja suším 90 minút pri 90 °C. Teplota sušenia sa môže líšiť, záleží od rúry. Rúru počas sušenia neotvárať po dosušení nechať v rúre do úplného vychladnutia rúry. Takto usušené tortičky môžeme skladovať v uzavretej dóze aj mesiac.
- 4
Krém: Mascarpone, smotanu, cukor a instantnú kávu vyšľaháme spolu na tuhý hladký krém. Trvá to len pár minút, pozor na prešľahanie.
- 5
Malinový rozvar: Maliny zalejeme 50 ml vody, pridáme cukor a krátko povaríme. V 50 ml vody rozmiešame Solamyl, prilejeme k malinám na zahustenie. Krátko prevaríme.
- 6
Plnenie tortičiek: Na dno tortičky dáme malinový rozvar a naň pomocou cukrárenskej špičky nastriekame krém. Vrch ozdobíme ovocím. Tortičky plníme tak hodinu pred podávaním, aby sa nerozmočili. Ak z časových dôvodov potrebujeme naplniť skôr, tak vnútro tortičiek pred plnením vytrieme pomocou štetca roztopenou bielou čokoládou. Tortičky vytreté čokoládou vydržia aj 2 dni.
Tiež snehové tortičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vlastne je asi dobre, že som taká biedna cukrárka (úroveň typu jednoduchá bublanina alebo linecké koláčiky) , lebo by som si takéto výtvory asi zjedla sama... takto mi musí stačiť z času na čas cukráreň s podobnými nádherami.
Ďakujem krásne za ❤️