Snehové tortičky
Snehové tortičky

Pavlovovej tortičky

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 5. januára 2025

Jednoduché bielkové tortičky s mascarpone krémom a malinovým rozvarom.

15 ks
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 90 °C

Suroviny

150 g
230 g
1 PL
1 PL
Krém:
250 g
250 ml (33 %)
2 bal.
1 ČL
Malinový rozvar:
250 g mrazené
1 bal.
2x50 ml
1 ČL
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Mini pavlovky sa pripravujú podobne ako pusinky. Bielky a cukor miešame v miske metličkou na parou cca 10 minut. Miešame ručne kým sa cukor nerozpustí. Najlepšia skúška je ponoriť prsty a zistiť či medzi prstami ešte cítiť kryštáliky cukru. Keď je cukor rozpustený, premiestnime bielkovú zmes do mixéra a šľaháme do tuha. Pridáme preosiaty Solamyl a citrónovú šťavu. Sneh ma byť krásne lesklý a má dokonale držať tvar.

  2. 2

    Bielkovú zmes premiestnime do cukrárenského vrecka so zdobiacou špičkou a na plech s papierom na pečenie striekame košíčky s priemerom cca 6 cm. Striekame od stredu smerom von do kruhu a následne kraje smerom hore. Z tejto dávky vyjde 13-15 ks tortičiek.

  3. 3

    Dáme sušiť do rúry. Ja suším 90 minút pri 90 °C. Teplota sušenia sa môže líšiť, záleží od rúry. Rúru počas sušenia neotvárať po dosušení nechať v rúre do úplného vychladnutia rúry. Takto usušené tortičky môžeme skladovať v uzavretej dóze aj mesiac.

  4. 4

    Krém: Mascarpone, smotanu, cukor a instantnú kávu vyšľaháme spolu na tuhý hladký krém. Trvá to len pár minút, pozor na prešľahanie.

  5. 5

    Malinový rozvar: Maliny zalejeme 50 ml vody, pridáme cukor a krátko povaríme. V 50 ml vody rozmiešame Solamyl, prilejeme k malinám na zahustenie. Krátko prevaríme.

  6. 6

    Plnenie tortičiek: Na dno tortičky dáme malinový rozvar a naň pomocou cukrárenskej špičky nastriekame krém. Vrch ozdobíme ovocím. Tortičky plníme tak hodinu pred podávaním, aby sa nerozmočili. Ak z časových dôvodov potrebujeme naplniť skôr, tak vnútro tortičiek pred plnením vytrieme pomocou štetca roztopenou bielou čokoládou. Tortičky vytreté čokoládou vydržia aj 2 dni.

Diskusia k receptu

farbuska
Och, Pavlovu vo všetkých jej podobách milujem a ty máš tieto tortičky prekrásne!
Vlastne je asi dobre, že som taká biedna cukrárka (úroveň typu jednoduchá bublanina alebo linecké koláčiky) , lebo by som si takéto výtvory asi zjedla sama... takto mi musí stačiť z času na čas cukráreň s podobnými nádherami.
haji
Krásná práce, skvělé foto, o chuti nepochybuji. Skvělý recept, postup. Vychytávka v podobě bílé čokolády je super, díky, že jsi se podělila. Kdo umí, ten umí, ostatní šoupou nohama a slintají do klávesnice... Jsi nesmírně šikovná!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia