Škoricové drobné pečivo
Škoricové drobné pečivo

Škoricovo-zázvorové bochníčky

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 17:00
Škoricovo-zázvorové bochníčky
Foto: Kulinární studio MAFRA

Škoricové bochníčky obsahujú minimum cukru, takže zachutia všetkým, ktorí sú po Vianociach presladení. My sme ich posypali škoricovým cukrom, ale ak chcete zdravšie Zobraziť celý popisŠkoricové bochníčky obsahujú minimum cukru, takže zachutia všetkým, ktorí sú po Vianociach presladení. My sme ich posypali škoricovým cukrom, ale ak chcete zdravšie keksíky, môžete ho vynechať.

20 ks
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
60 g
3 PL
125 g
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL (čerstvý, strúhaný)
Na posypanie:
100 g
2 ČL




Postup

  1. 1

    V hrnci roztopíme maslo. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom doň vmiešame javorový sirup.

  2. 2

    Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva, zmiešame so škoricou a nastrúhaným zázvorom. Potom pridáme maslo zmiešané s javorovým sirupom a vypracujeme pevné cesto.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na 20 kúskov a z každého vymodelujeme guľôčku. Rozložíme ich na plechy vystlané papierom na pečenie a dlaňou mierne sploštíme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15 minút.

  4. 4

    Po upečení necháme vychladnúť. Potom ich posypeme práškovým cukrom a škoricou.

  5. 5

    Tip: Do bochníčkov je výborný aj datľový cukor. Pre diabetikov odporúčame použiť sladidlo xylitol, ktoré nezanecháva pachuť, alebo ich vyskúšajte pripraviť úplne bez cukru.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia