Pražená ryža
Pražená ryža s kuracím mäsom z teplovzdušnej fritézty
Autor receptu: ryzasos
Rýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca pražená ryža s kuracím mäsom inšpirovaná Áziou.* Príprava ryže v jednoduchej marináde a vo fritéze trvá len 20 minút. Doplňte vajíčkom, plátkami chilli a koriandrom. Tak jednoduché, obzvlášť dobré, keď
máte zvyšnú ryžu z predošlého dňa!
3-4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie stehná nakrájajte na malé kúsky rovnakej veľkosti a vložte do misky. Pridajte sójovú omáčku, mirin, ustricovú omáčku, čínske korenie piatich chutí, sezamový olej a dobre s mäsom premiešajte. Odložte marinovať do chladničky na 10 minút.
- Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale, najlepšie, ak tak urobíte v ryžovare.
- Nádobu z ryžovaru vyberte a pridajte k ryži marinované mäso z chladničky, ďalej cibuľu nakrájanú na kocky, cesnak, fazuľové klíčky a hrášok. Premiešajte.
- Nádobu vložte do teplovzdušnej fritézy a nastavte ju na 180 °C. Nechajte variť 20 minút.
- Po dovarení podávajte s nasekaným koriandrom a plátkami čerstvého čili. Pre väčší pocit sýtosti pridajte aj volské oko.