Pražená ryža

Pražená ryža s kuracím mäsom z teplovzdušnej fritézty

Autor receptu: ryzasos

Rýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca pražená ryža s kuracím mäsom inšpirovaná Áziou.* Príprava ryže v jednoduchej marináde a vo fritéze trvá len 20 minút. Doplňte vajíčkom, plátkami chilli a koriandrom. Tak jednoduché, obzvlášť dobré, keď máte zvyšnú ryžu z predošlého dňa!

3-4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie stehná nakrájajte na malé kúsky rovnakej veľkosti a vložte do misky. Pridajte sójovú omáčku, mirin, ustricovú omáčku, čínske korenie piatich chutí, sezamový olej a dobre s mäsom premiešajte. Odložte marinovať do chladničky na 10 minút.
  2. Medzitým uvarte ryžu podľa návodu na obale, najlepšie, ak tak urobíte v ryžovare.
  3. Nádobu z ryžovaru vyberte a pridajte k ryži marinované mäso z chladničky, ďalej cibuľu nakrájanú na kocky, cesnak, fazuľové klíčky a hrášok. Premiešajte.
  4. Nádobu vložte do teplovzdušnej fritézy a nastavte ju na 180 °C. Nechajte variť 20 minút.
  5. Po dovarení podávajte s nasekaným koriandrom a plátkami čerstvého čili. Pre väčší pocit sýtosti pridajte aj volské oko.