Foto: sjuz
Ľahká večera, pôvodný recept je s kôprom namiesto vňaťky, ale keďže moji chlapci kôpor nejedia, musela som zvoliť inú variantu. Sebe som samozrejme dala Zobraziť celý popisĽahká večera, pôvodný recept je s kôprom namiesto vňaťky, ale keďže moji chlapci kôpor nejedia, musela som zvoliť inú variantu. Sebe som samozrejme dala kôpor:) Dip si môžete pripraviť aj z kyslej smotany alebo jogurtu, s pretlačeným cesnakom, olivovým olejom a citrónovou šťavou namiesto majonézy. A keďže nemáme doma momentálne foťák, foto je z mobilu, ale musela som vynechať fotopostup.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hlbšej panvice dáme toľko vody, aby boli kúsky lososa ponorené.Pridáme pokrájaný citrón na plátky a dve celé jarné cibuľky. Necháme zovrieť, stíšime a vložíme lososa. Varíme tesne pod bodom varu cca 6-8 minút, prikryté. Po uvarení vyberieme.
- 2
Do slanej vody dáme variť orzo.
- 3
Medzitým si na jemné kocôčky nakrájame uhorku, a cibuľku.
- 4
Dip si pripravíme zmiešaním majonézy s olivovým olejom, citrónovou šťavou, olivovým olejom a smotany. Okoreníme, a pridáme vňať.
- 5
Uvarené orzo zlejeme, a prepláchneme studenou vodou. Zmiešame s uhorkou, cibuľkou, vňaťkou a citrónovou šťavou a olivovým olejom.
- 6
Rybu podávame na šaláte s dipom na poliatie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Perfektny recept , odkladam.
To este aj moje priebercive deti spapaju len taky fukot a este aj vladzu aktivne sportovat...:)