Pošírovaný losos so šalátom z orza

sjuz - fotkasjuz, 3. mája 2012
Pošírovaný losos  so šalátom z orza
Foto: sjuz

Ľahká večera, pôvodný recept je s kôprom namiesto vňaťky, ale keďže moji chlapci kôpor nejedia, musela som zvoliť inú variantu. Sebe som samozrejme dala Zobraziť celý popisĽahká večera, pôvodný recept je s kôprom namiesto vňaťky, ale keďže moji chlapci kôpor nejedia, musela som zvoliť inú variantu. Sebe som samozrejme dala kôpor:) Dip si môžete pripraviť aj z kyslej smotany alebo jogurtu, s pretlačeným cesnakom, olivovým olejom a citrónovou šťavou namiesto majonézy. A keďže nemáme doma momentálne foťák, foto je z mobilu, ale musela som vynechať fotopostup.

10 minút
príprava
6-8 ryba minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
 alebo kôprová vňať čerstvá
2
 alebo jogurt




Postup

  1. 1

    Do hlbšej panvice dáme toľko vody, aby boli kúsky lososa ponorené.Pridáme pokrájaný citrón na plátky a dve celé jarné cibuľky. Necháme zovrieť, stíšime a vložíme lososa. Varíme tesne pod bodom varu cca 6-8 minút, prikryté. Po uvarení vyberieme.

  2. 2

    Do slanej vody dáme variť orzo.

  3. 3

    Medzitým si na jemné kocôčky nakrájame uhorku, a cibuľku.

  4. 4

    Dip si pripravíme zmiešaním majonézy s olivovým olejom, citrónovou šťavou, olivovým olejom a smotany. Okoreníme, a pridáme vňať.

  5. 5

    Uvarené orzo zlejeme, a prepláchneme studenou vodou. Zmiešame s uhorkou, cibuľkou, vňaťkou a citrónovou šťavou a olivovým olejom.

  6. 6

    Rybu podávame na šaláte s dipom na poliatie.

Diskusia k receptu

2010
@grandma poutieraj si okuliare, ja tam vidim cestovinu.
Perfektny recept , odkladam.
miskam
Losos je vynikajuci na vsetky sposoby...to je papanicko de luxe:)... a s ryzou pasuje dokonale, ved je to zaklad vsetkych moznych sushi.
To este aj moje priebercive deti spapaju len taky fukot a este aj vladzu aktivne sportovat...:)
mamenka
O.K. Zdravé, dokonca diétne ešte aj s dipom, ak si dáme len trochu. A tá slovenská ryža môže byť. Veď všetky východné krajiny konzumujú rybu s ryžou (žiaľ, iné nemajú). Viď sushi.