Pečené teľacie rebrá
Pomaly pečené marinované teľacie rebierka
Autor receptu: redakcia
Postup- Suroviny na marinádu zmiešame a rebrá
marinujeme aspoň 6 hodín dopredu.
Namarinované rebrá pečieme prikryté 5 hodín pri teplote 140 °C.
Po upečení odokryjeme, potrieme trochou
zvyšnej marinády a krátko zapečieme.
- Čatní: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme
trstinový cukor, skaramelizujeme. Kým sa
cibuľa restuje, dáme upiecť cesnak. Buď ho
opečieme nasucho na panvici, alebo 5 minút
v rúre pri 180 °C.
- Ku skaramelizovanej cibuli pridáme upečený cesnak, všetky ostatné suroviny a varíme do zmäknutia. Zmes rozmixujeme
a redukujeme na polovicu. Čatní podávame
k rebrám.
|