Pečené teľacie rebrá

Pomaly pečené marinované teľacie rebierka

Autor receptu: redakcia

2
porcie

Postup

  1. Suroviny na marinádu zmiešame a rebrá marinujeme aspoň 6 hodín dopredu. Namarinované rebrá pečieme prikryté 5 hodín pri teplote 140 °C. Po upečení odokryjeme, potrieme trochou zvyšnej marinády a krátko zapečieme.
  2. Čatní: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme trstinový cukor, skaramelizujeme. Kým sa cibuľa restuje, dáme upiecť cesnak. Buď ho opečieme nasucho na panvici, alebo 5 minút v rúre pri 180 °C.
  3. Ku skaramelizovanej cibuli pridáme upečený cesnak, všetky ostatné suroviny a varíme do zmäknutia. Zmes rozmixujeme a redukujeme na polovicu. Čatní podávame k rebrám.