Foto: eviana
Prvý krát som videla toto jedlo v podaní Gordona Ramsayho v jednej z častí Ano šéfe USA a hneď ma zaujalo... Chystala som sa Zobraziť celý popisPrvý krát som videla toto jedlo v podaní Gordona Ramsayho v jednej z častí Ano šéfe USA a hneď ma zaujalo... Chystala som sa naň dosť dlho, ono totiž nie je jednoduché zohnať chvosty... ale podarilo sa, tak pre mäsožrútov ponúkam tento recept:
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1,3 kg |
|
1-2 ks |
|
3-4 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
500 ml |
|
700 ml |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
na obalenie |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny (slanina sa fotografovania zabudla zúčastniť :)
-
2
...chvosty, ktoré mäsiar nakrájal na cca 4 cm dlhé kúsky, umyjeme, osušíme papierovou kuchynskou utierkou, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
-
3
...obalíme v múke a sprudka zo všetkých strán osmažíme na rozohriatom tuku (masť)
-
4
...keď sú kúsky do hnedasta osmažené, uložíme do suchého pekáča (u mňa jenské sklo)
-
5
...vo zvyšnom výpeku posmažíme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme slaninku
-
6
...po chvilke pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, opečieme do hnedasta
-
7
...zalejeme hovädzím vývarom (kto má v jedle rád víno, možno v tejto fáze priliať červené víno - yogicek, čoby môj odborný poradca, doporučuje typ Merlot, polosladké :))
-
8
...pridáme viazaničku z byliniek, pridala som k nim mladú cibuľku a chilli papričku, ktorú som pozdĺžne prerezala, aby svoju pikantnosť odovzdala jedlu.
-
9
...zalejeme paradajkami, dochutíme soľou a mletým čiernym korením
-
10
...a necháme zredukovať cca 10 min
-
11
...touto zeleninovou zmesou zalejeme - aj viazaničku byliniek dáme do pekáča - opražené chvosty, prikryjeme a dáme dusiť do rúry
-
12
...po 1,5 hod vyberieme a obrátime na druhú stranu, ak treba podlejeme hovädzím vývarom, zakryjeme a dáme dusiť na ďalšiu 1,5 hodiny.
-
13
...vyberieme - mäsko je mäkké a odpadáva od kostí. A je to hotové. U nás bol prílohou výborný chlebový posúch od @havino.
@izabellka929 , som presvedčená o tom, že Ty by si ho pripravila úžasným spôsobom, ďakujem Ti za slová uznania :)
@violetacamorova , ďakujem za milý komentár, potešila si ma :)
@afataga , čo máš proti chvostom? bez nich to to pravé chvostové nijak nebude... ani kvalitným veľmi suchým vínom to nezachrániš :)
@lusinkab , budem veľmi rada ak skúsiš chvostíky aj podľa tohto receptu a verím, že Vám bude chutiť... ak varíš s vínom, tak pokojne prilej, ja sa s vínom len učím variť. Budem sa tešiť na Tvoje dojmy. Ďakujem Ti veľmi za milé slová :)
@mesiar50 , od Teba pochvala veľmi poteší Lacko, ďakujem veľmi :)
@ampara , vďaka za Tvoj komentár, teším sa, že Ťa môj recept zaujal, budem rada ak skúsiš a ešte radšej ak bude chutiť a podelíš sa o svoje dojmy. A vďaka za info o farmárskej tržnici, vidíš... to mi nenapadlo tam ich hľadať... do budúcna sa info zíde :)
Ale pozor, ten sa dá aj zbabrať. Ja osobne ho pripravujem ako huspeninu. Varím veľmi pomaly a dlho s cesnakom,korením, borievkami a soľou.
@fi0na , usmiala si ma, ďakujem za slová uznania... veru chvosty sú skvelá vec na papanie :)
@cesminkaz , teším sa, že sa Ti recept páči, aj mňa nadchol na prvý pohľad a veľmi chutil, rada ocuckávam kostičky... budem rada ak vyskúšaš zlatko a ešte radšej ak Vám bude chutiť, ďakujem Ti :)
@jujoska , spravila si mi radosť pochvalou tohto jedla, ďakujem Ti. A čo myslíš, prečo som ja stále mimo záber? :)))
@afataga , šak vieš, že som sem tam trochu blond a nechápem... bol by v tom čert aby si chvosty nezohnala, Ty keď sa do niečoho ozaj zahryzneš, nepustíš... a vínom sa niekedy ozaj dá dosť toho zachrániť, ale niekedy aj pokaziť... a vraj aj pravda v ňom je skrytá :)))
@alex37 , čo Ti budem hovoriť, ako Ťa čítam asik máme chlapov rovnakého druhu :) Ďakujem za milé slová :)