Pomaly dusené hovädzie chvosty
Autor receptu: eviana
Prvý krát som videla toto jedlo v podaní Gordona Ramsayho v jednej z častí Ano šéfe
USA a hneď ma zaujalo... Chystala som sa naň dosť dlho, ono totiž nie je jednoduché
zohnať chvosty... ale podarilo sa, tak pre mäsožrútov ponúkam tento recept:
4-5 porcie |
15 minút príprava |
180 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny (slanina sa fotografovania zabudla zúčastniť :)
- ...chvosty, ktoré mäsiar nakrájal na cca 4 cm dlhé kúsky, umyjeme, osušíme papierovou kuchynskou utierkou, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
- ...obalíme v múke a sprudka zo všetkých strán osmažíme na rozohriatom tuku (masť)
- ...keď sú kúsky do hnedasta osmažené, uložíme do suchého pekáča (u mňa jenské sklo)
- ...vo zvyšnom výpeku posmažíme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme slaninku
- ...po chvilke pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, opečieme do hnedasta
- ...zalejeme hovädzím vývarom (kto má v jedle rád víno, možno v tejto fáze priliať červené víno - yogicek, čoby môj odborný poradca, doporučuje typ Merlot, polosladké :))
- ...pridáme viazaničku z byliniek, pridala som k nim mladú cibuľku a chilli papričku, ktorú som pozdĺžne prerezala, aby svoju pikantnosť odovzdala jedlu.
- ...zalejeme paradajkami, dochutíme soľou a mletým čiernym korením
- ...a necháme zredukovať cca 10 min
- ...touto zeleninovou zmesou zalejeme - aj viazaničku byliniek dáme do pekáča - opražené chvosty, prikryjeme a dáme dusiť do rúry
- ...po 1,5 hod vyberieme a obrátime na druhú stranu, ak treba podlejeme hovädzím vývarom, zakryjeme a dáme dusiť na ďalšiu 1,5 hodiny.
- ...vyberieme - mäsko je mäkké a odpadáva od kostí. A je to hotové.
U nás bol prílohou výborný chlebový posúch od @havino.