Jogurtový koláč
Jogurtový koláč

Piškótový koláč s lahodným krémom a ovocím

tom244 - bez fotkytom244, 2. novembra 2024
Piškótový koláč s lahodným krémom a ovocím
Foto: tom244

Zdravím :) Chcem sa podeliť o jednoduchý koláč, ktorý zvládne každý (piškótové cesto mám od @veronika353). Ja som dal broskyne z konzervy, ktoré zostali Zobraziť celý popisZdravím :) Chcem sa podeliť o jednoduchý koláč, ktorý zvládne každý (piškótové cesto mám od @veronika353). Ja som dal broskyne z konzervy, ktoré zostali z hlavného jedla, keď sme robili zapekané kuracie rolky plnené syrom šunkou a broskyňou:) Ale určite sa dá použiť rôzne ovocie.

12
porcií
25 minút
príprava
8 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 PL vlažná
4 PL
4 PL
4 PL
Krém:
500 g
250 g
1 PL
2 PL
1 ČL
3 PL
Okrem toho:
 (na potretie piškóty)
 (z konzervy alebo zavárané)




Postup

  1. 1

    Všetky prísady na cesto zmiešame dokopy, vymixujeme mixérom a dáme na plech (ja som mal menší 25x25 cm). A dáme piecť cca na 7-max 8 minút, ja som mal rúru nastavenú na 170 °C, treba sledovať podľa svojej rúry a skúšať špajdľou.

    Piškótový koláč s lahodným krémom a ovocím  - obrázok 1
  2. 2

    Po upečení necháme piškótu vychladnúť.

  3. 3

    Krém: zmiešame dokopy jogurt, mascarpone, šťavu z citróna, tekutinu z ovocnej konzervy alebo zaváraniny (asi 2-3 lyžice), kryštálový cukor a vanilkový cukor.

  4. 4

    Krém dáme na hodinu vychladnúť do chladničky a počas toho si nakrájame ovocie a piškótu natrieme džemom (použil som marhuľový).

  5. 5

    Následne dáme vychladený krém na piškótu a ozdobíme ovocím:) a zase naspäť do chladničky aj na 2 hodiny. Priznám sa, že na druhý deň bol ešte lepší ako v deň kedy som ho robil.

    Piškótový koláč s lahodným krémom a ovocím  - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Fajn koláčik. Jogurt v kréme musí byť fajn, hoci ja by som asi jogurt nechala pred použitím stiecť, aby bol hutnejší.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia