Hrnčekový slivkový jogurtový koláč s mrveničkou fotorecept
Foto: helena10
Je mäkký, šťavnatý, sladkokyslý a patrí medzi moje obľúbené koláče. Na rýchlu prípravu a pečenie vám stačia ruky, hrnček a drevená varecha...
Suroviny
Mrvenička maslovo-rumová: | |
70 g studené |
|
8 PL |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
1 PL (40 %) |
|
Cesto jogurtové: | |
1 hrnček 10% (300 ml) |
|
0,5 hrnčeka |
|
1,5 hrnčeka |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
50 ml (40 %) |
|
Ovocie: | |
čerstvé neprezreté |
|
|
|
Na plech: | |
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si prstami pripravím mrveničku z masla, hrubej múky, kryštálového cukru a polievkovej lyžice umu. Odložím do chladničky.
- 2
Slivky umyjem, osuším, rozdelím na polovičky a odkôstkujem. Nechávam bokom.
- 3
Všetky suroviny na cesto spolu poriadne vymiešam v miske lopatkou.
- 4
Hustejšie cesto rozotieram rovnomerne na tukom vymastený a hrubou múkou posypaný plech 20 x 35 x 5 cm. Na rozotreté cesto husto ukladám – reznou hranou šikmo do cesta (na šikmého stojaka) polovičky sliviek – viď fotku. Naukladané slivky zvrchu trochu posypem škoricovým cukrom a potom ich posypem všetkou maslovo-rumovou mrveničkou.
- 5
Dávam piecť do vyhriatej rúry najprv 7-10 minút na 200 stupňov a následne znížim teplotu na 175 stupňov a koláč pečiem ešte 20-25 minút. Kontrolujem špajľou.
- 6
Upečený koláč nechám vychladnúť, potom nakrájam.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu