Jogurtový zákusok
Piškótový koláč s lahodným krémom a ovocím
Autor receptu: tom244
Zdravím :) Chcem sa podeliť o
jednoduchý koláč, ktorý zvládne každý
(piškótové cesto mám od @veronika353).* Ja som dal broskyne z konzervy, ktoré zostali z hlavného jedla, keď sme robili
zapekané kuracie rolky plnené syrom
šunkou a broskyňou:) Ale určite sa dá
použiť rôzne ovocie.
12 porcií |
25 minút príprava |
8 minút na 170 °C |
Postup
- Všetky prísady na cesto zmiešame dokopy, vymixujeme mixérom a dáme na plech (ja som mal menší 25x25 cm). A dáme piecť cca na 7-maximálne 8 minút, ja som mal rúru nastavenú na 170 °C, treba sledovať podľa svojej rúry a skúšať špajdľou.
- Po upečení necháme piškótu vychladnúť.
- Krém: Zmiešame dokopy jogurt, mascarpone, šťavu z citróna, tekutinu z ovocnej konzervy alebo zaváraniny (asi 2-3 lyžice), kryštálový cukor a vanilkový cukor.
- Krém dáme na hodinu vychladnúť do chladničky a počas toho si nakrájame ovocie a piškótu natrieme džemom (použil som marhuľový).
- Následne dáme vychladený krém na piškótu a ozdobíme ovocím:) a zase naspäť do chladničky aj na 2 hodiny. Priznám sa, že na druhý deň bol ešte lepší ako v deň kedy som ho robil.