Pečené morčacie stehno a plnka na pare fotorecept

evusik - fotkaEvusik, 22. decembra 2017 8:11
Ďalšie recepty »

Pečené morčacie stehno a plnka na pare (fotorecept)Foto: evusik

Väčšinou takéto jednoduché jedlá robím na jednom plechu, plnka naspodu a na nej kurča alebo iná hydina. Určite to poznáte pod názvom Kurča na perine alebo pod perinou, podľa toho či je plnka naspodu alebo navrchu. Keď ale potrebujem niečo slávnostnejšie robím plnku na pare.

30 min
príprava
60 min
na 200 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Na masti osmažíme obyčajnú slaninu a stehno prudko opečieme z každej strany. Stehno vyberieme, až teraz osolíme a okoreníme. Vo výpeku osmahneme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, koreňovú zeleninu nakrájanú na väčšie kúsky (mrkva, petržlen, paštrnák, kvaka), celé strúčky cesnaku. Osolíme a chvíľu restujeme, potom vložíme naspäť mäso, podlejeme trochou horúcej vody alebo vývaru, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C.

    Pečené morčacie stehno a plnka na pare (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme asi hodinu, potom pridáme šampiňóny. Keď je mäso mäkké, odokryjeme ho a necháme pripiecť.

    Pečené morčacie stehno a plnka na pare (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: Rožky nakrájame na kocky, pridáme očistenú a na kúsky nakrájanú pečienku, pretlačený cesnak, koreniny, bylinky a zalejeme mliekom v ktorom sme rozmiešali vajcia. Všetko spolu dobre premiešame. Podľa potreby dolejeme mlieko tak, aby vznikla kompaktná hmota, nesmie byť riedka.

    Pečené morčacie stehno a plnka na pare (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku necháme postáť aspoň 30 minút aby sa chute prepojili. Plnkou naplníme tlačenkové vrecká, alebo použijeme mikroténové sáčky.

    Pečené morčacie stehno a plnka na pare (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Naplnené sáčky dáme do pary na 60 minút. Ak nemáte parák, môžete plnku variť vo vode, musíte ju ale zaťažiť, napr. menšou pokrievkou a na ňu postavíte ďalší hrniec s vodou.

    Pečené morčacie stehno a plnka na pare (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotovú plnku necháme mierne vychladnúť, opatrne aby sme sa neoparili, odstrihneme konce sáčkov a plnku vyberieme.

    Pečené morčacie stehno a plnka na pare (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Plnka je výborná ako príloha, ale aj ako samostatné jedlo.

    Pečené morčacie stehno a plnka na pare (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A ak si k mäsu urobíte dusenú kapustu, táto plnka poslúži aj ako náhrada knedle

    Pečené morčacie stehno a plnka na pare (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist