Pečená tekvica
Pečená tekvica

Pečená tekvica s pohánkovým šalátom a feta syrom videorecept

tuvarichlap - fotkatuvarichlap, 13. marca 2021

Zdravé plnohodnotné vegetariánske jedlo. Obohaťte svoj jedálniček touto špecialitou z anglickej kuchyne. Vhodné aj pre vegánov, feta syr môžete nahradiť tofu.
Zdroj: https://www.facebook.com/SefkucharvLondyne

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Pečená tekvica:
1 ks
Harissa kokosový dresing:
200 g
1 ČL
1 strúčik
Bylinkový dresing:
1 hrsť (čerstvá)
1 hrsť
1 strúčik
1 ČL
 štipka
 štipka
100 ml
Šalát:
100 g suchá
100 g uvarený
1/2 ks
100 g
3/4 (pripravený)




Postup

  1. 1

    Očistenú tekvicu nakrájame na 3-4 cm hrubé plátky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom. Prikryjeme fóliou a dáme piecť zhruba na 25 minút na 180 °C. Po dopečení vyberieme z rúry, odkryjeme a necháme dôjsť na plechu.

  2. 2

    Kým sa tekvica pečie, dáme variť pohánku do osolenej vody. Po 10 minútach scedíme.

  3. 3

    Pripravíme si dresingy. Harissa kokosový dresing: Zmiešame kokosový jogurt, harissa korenie a pretlačený cesnak. Bylinkový dresing: Do mixéra dáme mätu, koriander, cesnak, olej, mletú rascu, soľ a korenie. Dobre spolu rozmixujeme.

  4. 4

    Dokončenie pohánkového šalátu: V mise zmiešame uvarenú pohánku, uvarený cícer a 3/4 bylinkového dresingu. Dochutíme soľou.

  5. 5

    Pred servírovaním tekvicu opečieme na panvici z oboch strán. Do stredu taniera dáme lyžicu harissa dresingu, naň položíme tekvicu. Na tekvicu rovnomerne pridáme 3 lyžice harissa dresingu, pohánkový šalát a pridáme zrniečka z granátového jablka. Dokončíme nadrobeným feta syrom a nasekanou koriandrovou vňaťou. Pokvapkáme zvyšným bylinkovým dresingom. Pre vegánov je možnosť nahradiť feta syr tofu syrom.

    Pečená tekvica s pohánkovým šalátom a feta syrom (videorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Ďalší pekný a zdravý recept z tvojej kuchyne. Začínam rozoznávať tvoj rukopis už z fotografie, ktorá vždy povzbudí chuťové poháriky. Mám rada pohánku a ďalší recept na jej prípravu prišiel vhod - ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia