Krémové rezy s jablkovo-smotanovo-pudingovou plnkou fotorecept
Jednoduché rezy z lístkového cesta zaručujú chuťou, že si ich zamilujete... Odporúčam upiecť na predĺžený víkend.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g rozmrazené |
|
podľa potreby |
|
Jablková plnka: | |
6-7 ks väčšie |
|
4-5 PL |
|
|
|
Pudingová plnka: | |
1 l |
|
3 bal. (v prášku) |
|
5-6 PL |
|
350-400 ml (16-18 %) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na dva časti, rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske.
-
3
Jedno cesto pomocou valčeka prenesieme na plech 30x40 cm, rozložíme dlhé piškóty plochou stranou nadol. Jablká ošúpeme, nastrúhame na strúhadle, ochutíme kryštálovým cukrom podľa sladkosti jabĺk, posypeme škoricou. Jablkovú plnku rovnomerne nanesieme na piškóty, uhladíme.
-
4
V troche mlieka rozmiešame pudingy v prášku. Zbytok mlieka a cukor dáme variť. Po zovretí vlejeme rozmiešane pudingy a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť. Potom po lyžiciach vmiešame kyslú smotanu, premiešame.
-
5
Pudingovú plnku rovnomerne rozotrieme na jablkovú plnku.
-
6
Rozvaľkáme druhú časť lístkového cesta, položíme ho na plnku, zľahka pritlačíme a popicháme vidličkou. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 35-40 minút do zlatista.
-
7
Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním krájame rezy alebo menšie kocky a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
-
8
Po ochutnávke.
Diskusia k receptu