Tyčinky z dubajskej čokolády
foodblogerka, dnes 20:00

Foto: Martina Gromová
"Moja dubajská čokoláda určite nie je príliš sladká, čo ocenili všetci, ktorí si na nej pochutili," tvrdí o týchto svojich trendových tyčinkách Martina Gromová, Zobraziť celý popis"Moja dubajská čokoláda určite nie je príliš sladká, čo ocenili všetci, ktorí si na nej pochutili," tvrdí o týchto svojich trendových tyčinkách Martina Gromová, ktorú poznáte zo šou Pečie celé Slovensko.
porcií
príprava
Suroviny
70 g (asi 2 pláty) |
|
20 g |
|
10 g (sezamová pasta) |
|
100 g pražené nesolené |
|
20 g |
|
štipka |
|
170 g (bez cukru) |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Štrúdľové cesto nakrájame pomocou strojčeka na rezance a následne nasekáme na menšie rezance pomocou sekáčika na bylinky.
- 2
V panvici rozohrejeme maslo a rezance opražíme do zlatista.
- 3
Pistácie rozmixujeme na pastu. Pastu zmiešame s tahini, pistáciovou nátierkou a opečenými rezancami.
- 4
Ak chceme zdobiť tyčinky farebne, nad vodným kúpeľom roztopíme bielu čokoládu a zafarbíme farbou na čokoládu.
- 5
Pomocou štetca urobíme do formy na čokoládové tyčinky "šmuhy“. Dáme na chvíľu do mrazničky.
- 6
Nad vodným kúpeľom roztopíme tmavú čokoládu a nalejeme ju na dno formičiek. Opäť dáme stuhnúť do mrazničky.
- 7
Na stuhnutú čokoládu nanesieme pistáciovú zmes a zalejeme zvyšnou čokoládou. Uhladíme. Vychladíme v mrazničke.
Tiež tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu