Čokoládové tyčinky
Čokoládové tyčinky

Tyčinky z dubajskej čokolády

Martina Gromová
foodblogerka, dnes 20:00
Tyčinky z dubajskej čokolády
Foto: Martina Gromová

"Moja dubajská čokoláda určite nie je príliš sladká, čo ocenili všetci, ktorí si na nej pochutili," tvrdí o týchto svojich trendových tyčinkách Martina Gromová, Zobraziť celý popis"Moja dubajská čokoláda určite nie je príliš sladká, čo ocenili všetci, ktorí si na nej pochutili," tvrdí o týchto svojich trendových tyčinkách Martina Gromová, ktorú poznáte zo šou Pečie celé Slovensko.

8 ks
porcií
30 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

70 g (asi 2 pláty)
20 g
10 g (sezamová pasta)
100 g pražené nesolené
20 g
 štipka
170 g (bez cukru)
10 g




Postup

  1. 1

    Štrúdľové cesto nakrájame pomocou strojčeka na rezance a následne nasekáme na menšie rezance pomocou sekáčika na bylinky.

  2. 2

    V panvici rozohrejeme maslo a rezance opražíme do zlatista.

  3. 3

    Pistácie rozmixujeme na pastu. Pastu zmiešame s tahini, pistáciovou nátierkou a opečenými rezancami.

  4. 4

    Ak chceme zdobiť tyčinky farebne, nad vodným kúpeľom roztopíme bielu čokoládu a zafarbíme farbou na čokoládu.

  5. 5

    Pomocou štetca urobíme do formy na čokoládové tyčinky "šmuhy“. Dáme na chvíľu do mrazničky.

  6. 6

    Nad vodným kúpeľom roztopíme tmavú čokoládu a nalejeme ju na dno formičiek. Opäť dáme stuhnúť do mrazničky.

  7. 7

    Na stuhnutú čokoládu nanesieme pistáciovú zmes a zalejeme zvyšnou čokoládou. Uhladíme. Vychladíme v mrazničke.

Diskusia k receptu