Panvica s kuracím mäsom, cestovinami a zeleninou fotorecept
Foto: tejaja
Uvariť jedlo nielen rýchlo, ale aj tak, aby po varení neostala zaprataná kuchyňa, nie je také ťažké. Stačí trocha porozmýšľať a vykúzlime nielen chutné, Zobraziť celý popisUvariť jedlo nielen rýchlo, ale aj tak, aby po varení neostala zaprataná kuchyňa, nie je také ťažké. Stačí trocha porozmýšľať a vykúzlime nielen chutné, ale aj pekne vyzerajúce jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezance a dáme do misky.
-
2
Pridáme všetky suroviny na marinádu, dobre premiešame a necháme mäso marinovať asi 30 minút.
-
3
Zázvor očistíme a nakrájame na tenké hranolčeky. Spolu s narezaným cesnakom ho vo vyššej panvici krátko na oleji orestujeme.
-
4
Potom pridáme na ružičky rozobratú brokolicu a na rezance nakrájanú papriku. Podlejeme cca 3 lyžicami vody a zakryté na slabom plameni podusíme 10 minút. Viac nepodlievame, nesmie nám v panvici postať voda. Potom zeleninu vyberieme na tanier.
-
5
Do panvice pridáme ešte 1 lyžicu oleja a vložíme mäso. Orestujeme.
-
6
K mäsu pridáme surové cestoviny, podlejeme vývarom a zakryté na slabom plameni varíme asi 10 minút. Občas premiešame. Potom odstavíme z ohňa a zakryté necháme ešte 10 minút postáť.
-
7
Do panvice vložíme späť zeleninu a prehrejeme všetko spolu.
Diskusia k receptu