Kuracie prsia
Panvica s kuracím mäsom, cestovinami a zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Uvariť jedlo nielen rýchlo, ale aj tak, aby po varení neostala zaprataná kuchyňa, nie je také ťažké. Stačí trocha porozmýšľať a vykúzlime nielen chutné, ale aj pekne vyzerajúce jedlo.
4 porcie |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na rezance a dáme do misky.
- Pridáme všetky suroviny na marinádu, dobre premiešame a necháme mäso marinovať asi 30 minút.
- Zázvor očistíme a nakrájame na tenké hranolčeky. Spolu s narezaným cesnakom ho vo vyššej panvici krátko na oleji orestujeme.
- Potom pridáme na ružičky rozobratú brokolicu a na rezance nakrájanú papriku. Podlejeme cca 3 lyžicami vody a zakryté na slabom plameni podusíme 10 minút. Viac nepodlievame, nesmie nám v panvici postať voda.
Potom zeleninu vyberieme na tanier.
- Do panvice pridáme ešte 1 lyžicu oleja a vložíme mäso. Orestujeme.
- K mäsu pridáme surové cestoviny, podlejeme vývarom a zakryté na slabom plameni varíme asi 10 minút. Občas premiešame.
Potom odstavíme z ohňa a zakryté necháme ešte 10 minút postáť.
- Do panvice vložíme späť zeleninu a prehrejeme všetko spolu.