Kuracie prsia

Panvica s kuracím mäsom, cestovinami a zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Uvariť jedlo nielen rýchlo, ale aj tak, aby po varení neostala zaprataná kuchyňa, nie je také ťažké. Stačí trocha porozmýšľať a vykúzlime nielen chutné, ale aj pekne vyzerajúce jedlo.

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezance a dáme do misky.
  2. Pridáme všetky suroviny na marinádu, dobre premiešame a necháme mäso marinovať asi 30 minút.
  3. Zázvor očistíme a nakrájame na tenké hranolčeky. Spolu s narezaným cesnakom ho vo vyššej panvici krátko na oleji orestujeme.
  4. Potom pridáme na ružičky rozobratú brokolicu a na rezance nakrájanú papriku. Podlejeme cca 3 lyžicami vody a zakryté na slabom plameni podusíme 10 minút. Viac nepodlievame, nesmie nám v panvici postať voda. Potom zeleninu vyberieme na tanier.
  5. Do panvice pridáme ešte 1 lyžicu oleja a vložíme mäso. Orestujeme.
  6. K mäsu pridáme surové cestoviny, podlejeme vývarom a zakryté na slabom plameni varíme asi 10 minút. Občas premiešame. Potom odstavíme z ohňa a zakryté necháme ešte 10 minút postáť.
  7. Do panvice vložíme späť zeleninu a prehrejeme všetko spolu.