Panenka v orieškovo-petržlenovej kôrke na mrkvovom pyré

Marek Karaka
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 18. apríla 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Panenka v orieškovo-petržlenovej kôrke na mrkvovom pyréFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

600 g
50 ml
200 g
50 g
4 stredne veľké ks
4 ks
100 g
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčovú panenku (sviečkovú) opláchneme vlažnou vodou, osušíme a zbavíme blán. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením a sprudka opečieme na oleji z každej strany. Dáme piecť do rúry vopred vyhriatej na 200 °C na 10 – 15 minút.

  2. 2

    Medzitým pripravíme pyré: Mrkvu očistíme, nakrájame na menšie kúsky, vložíme do hrnca. Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca s mrkvou. Zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme do zmäknutia asi 25 minút. Keď sú mrkva a zemiaky mäkké, scedíme vodu, rozmixujeme dohladka a pridáme maslo. Celé premiešame.

  3. 3

    Petržlenovú vňať a píniové oriešky rozmixujeme do kašovitej hmoty, dochutíme soľou a korením. Zmes natrieme na upečené mäso. Podávame s pyré a výpekom zjemneným maslom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist