Plnená panenka
Plnená panenka

Panenka s dubákovou plnkou a mäsovými kroketami fotorecept

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 18. októbra 2019
Panenka s dubákovou plnkou a mäsovými kroketami (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g
200 g
2 ks
50 ml
Mäsové krokety:
200 g
150 g
1 ks
3 zrnká
50 g
50 g
1 ks
Flambované jablko:
1 ks
80 g
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Konce panenky odrežeme a panenku narežeme na porcie. Každú po dĺžke nakrojíme, otvoríme a naklepeme na hrúbku asi 1,5 cm. Osolíme a okoreníme.

    Panenka s dubákovou plnkou a mäsovými kroketami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájané dubáky osmažíme na masle a necháme vychladiť. Mixérom rozmixujeme odrezky z panenky, vajcia a smotanu na hladkú penu, do ktorej vmiešame dubáky, zmes okoreníme a osolíme. Zmes potom zrolujeme do naklepanej panenky pomocou potravinovej fólie. Naplnenú panenku varíme vo vodnom kúpeli asi 15 minút. Pred podávaním odstránime fóliu a ešte sprudka osmažíme na panvici s olejom.

    Panenka s dubákovou plnkou a mäsovými kroketami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäsové krokety: Údené koleno varíme vo vode s koreňovou zeleninou, bobkovým listom a novým korením asi 2 hodiny. Potom mäso oberieme, podrvíme, obalíme v trojobale a vysmažíme v oleji.

    Panenka s dubákovou plnkou a mäsovými kroketami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Flambované jablko: Jablko olúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame na hrubé plátky. V rozohriatej panvici rozpustíme cukor na karamel a opatrne doň vložíme jablká. Pridáme brandy a flambujeme. Na záver ešte pridáme maslo.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: