Bravčová panenka
Bravčová panenka

Panenka na karamelizovanej cibuľke so zemiakovými dolkami

Ľuboš Galbavý a Silvia Varačková
z reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 2. marca 2020
Panenka na karamelizovanej cibuľke so zemiakovými dolkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

600 g
50 g
500 g
200 ml
50 g
Zemiakové dolky:
1,5 kg
100 g
2 ks
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme, nakrájame na mesiačiky a opečieme na oleji v panvici. Pridáme soľ a cukor. Keď začne karamelizovať, podlejeme vínom a necháme redukovať.

  2. 2

    Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky, ochutíme soľou, korením a opekáme na rozohriatej panvici s olejom. Nakoniec k mäsu pridáme kúsok masla.

  3. 3

    Zemiakové dolky: Uvarené, očistené zemiaky nastrúhame, pridáme maslo, škrob a vajíčka. Osolíme a tvarujeme dolky, ktoré opekáme na panvici. Na tanier dáme dolky, karamelizovanú cibuľu, bravčové medailóniky a prelejeme maslovou omáčkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Zemiaky, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu

ferno
ja by som zacal bodom 2.a na vypeku po mase by som pokracoval bodom 1...
dogagador
Na obrazku nevidim zemiakove dolky a tiez neviem, odkial mam zobrat maslovu omacku (na obrazku je jej dost) a ako ju urobit?, alebo je tym mysleny vypek spod masa? Taky pekny, zlty?
1x haji
dogagador
Inak sa mi recept velmi paci, bola by som vdacna za odpoved na otazky
haji
@dogagador (7.3.2020 14:38)
Se vloudím se svým odhadem. Také pekné zlté sú "zemiakové dolky", teda jeden dolek, jestli se nepletu... Výpeku je tam kapesně /tmavší tekutina vlevo/. Těch vykukujících 5 koleček nevím co je, zda výpek či dekor taniera...