Bravčová panenka
Bravčová panenka

Panenka na karamelizovanej cibuľke so zemiakovými dolkami

Ľuboš Galbavý a Silvia Varačková
z reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 2. marca 2020
Panenka na karamelizovanej cibuľke so zemiakovými dolkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

600 g
50 g
500 g
200 ml
50 g
Zemiakové dolky:
1,5 kg
100 g
2 ks
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme, nakrájame na mesiačiky a opečieme na oleji v panvici. Pridáme soľ a cukor. Keď začne karamelizovať, podlejeme vínom a necháme redukovať.

  2. 2

    Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky, ochutíme soľou, korením a opekáme na rozohriatej panvici s olejom. Nakoniec k mäsu pridáme kúsok masla.

  3. 3

    Zemiakové dolky: Uvarené, očistené zemiaky nastrúhame, pridáme maslo, škrob a vajíčka. Osolíme a tvarujeme dolky, ktoré opekáme na panvici. Na tanier dáme dolky, karamelizovanú cibuľu, bravčové medailóniky a prelejeme maslovou omáčkou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ja by som zacal bodom 2.a na vypeku po mase by som pokracoval bodom 1...
1x afataga
Na obrazku nevidim zemiakove dolky a tiez neviem, odkial mam zobrat maslovu omacku (na obrazku je jej dost) a ako ju urobit?, alebo je tym mysleny vypek spod masa? Taky pekny, zlty?
1x haji