Orzo cestoviny so šampiňónmi, hráškom a špenátom

blissofplants - fotkablissofplants, 19. novembra 2021

Šupka z citróna v tomto recepte je voliteľná ale vedeli ste, že obsahuje viac živín ako šťava?! Kôra z citróna obsahuje látky, ktoré Zobraziť celý popisŠupka z citróna v tomto recepte je voliteľná ale vedeli ste, že obsahuje viac živín ako šťava?! Kôra z citróna obsahuje látky, ktoré pomáhajú predísť rôznym chorobám. Ak sa ju rozhodnete do receptu pridať, používajte len bio, tie by nemali byť postriekané chemikáliami (aspoň dúfam?).

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL podľa vlastného výberu
1/2 ks
1 stonka
300 g
50 g mrazený
za hrsť
150 g
za hrsť (nemusia byť)
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Hrniec s osolenou vodou a olejom (1 PL) privedieme do varu, pridáme orzo a varíme kým nie je hotové (zvyčajne 8-10 minút).

  2. 2

    Medzitým si zohrejeme zvyšný olej v panvici. Pridáme na malé kúsky nakrájanú cibuľu a stonkový zeler a varíme niekoľko minút.

  3. 3

    Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky a pridáme do panvice. Varíme zhruba 10 -15 minút. Dobre ochutíme.

  4. 4

    Na záver pridáme hrášok a špenátové listy a pokračujeme vo varení ešte ďalších 5 minút. Zmiešame s uvareným orzom a podávame. Dochutíme ak treba.

  5. 5

    Ak máte chuť, môžete si na jedlo nastrúhať trochu kôry z citróna a pridať olivy, ak ich máte radi.

Diskusia k receptu

chemik
Tržní citrony se před transportem postřikují protiplísňovými přípravky, které ulpí na povrchové voskovité vrstvě kůry a dovolují podtrženým citronům před konzumací poněkud dozrát. Nestříkané biocitrony jsou sklízené zralejší a mají krátší dobu expirace. Z běžnéhjo citronu odstraníme postřikové chemikálie rozpuštěním voskovité vrstvy omytím neředěným saponátem ( JAR, PUR) houbičkou na nádobí a horkou vodou. Očištěný citron je nutno rychle zkonzumovat, protože snadno zplesniví.
2x kimlo a sobon
blissofplants
@chemik (20.11.2021 15:26)

Dík za rady, radšej zostanem pri tých bio, umyjem aj tie v teplej vode a dúfam že nie sú postriekané 🤷‍♀️ v dnešnej dobe nič nie je isté🙉
1x haji