Cestoviny
Orzo cestoviny so šampiňónmi, hráškom a špenátom
Autor receptu: blissofplants
Šupka z citróna v tomto recepte je voliteľná ale vedeli ste, že
obsahuje viac živín ako šťava?!* Kôra z citróna obsahuje látky,
ktoré pomáhajú predísť rôznym chorobám.
Ak sa ju rozhodnete do receptu
pridať, používajte len bio, tie by
nemali byť postriekané
chemikáliami (aspoň dúfam?).
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Hrniec s osolenou vodou a olejom (1 PL) privedieme do varu, pridáme orzo a varíme kým nie je hotové (zvyčajne 8-10 minút).
- Medzitým si zohrejeme zvyšný olej v panvici. Pridáme na malé kúsky nakrájanú cibuľu a stonkový zeler a varíme niekoľko minút.
- Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky a pridáme do panvice. Varíme zhruba 10 -15 minút. Dobre ochutíme.
- Na záver pridáme hrášok a špenátové listy a pokračujeme vo varení ešte ďalších 5 minút. Zmiešame s uvareným orzom a podávame. Dochutíme ak treba.
- Ak máte chuť, môžete si na jedlo nastrúhať trochu kôry z citróna a pridať olivy, ak ich máte radi.