Cestoviny

Orzo cestoviny so šampiňónmi, hráškom a špenátom

Autor receptu: blissofplants

Šupka z citróna v tomto recepte je voliteľná ale vedeli ste, že obsahuje viac živín ako šťava?!* Kôra z citróna obsahuje látky, ktoré pomáhajú predísť rôznym chorobám. Ak sa ju rozhodnete do receptu pridať, používajte len bio, tie by nemali byť postriekané chemikáliami (aspoň dúfam?).

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hrniec s osolenou vodou a olejom (1 PL) privedieme do varu, pridáme orzo a varíme kým nie je hotové (zvyčajne 8-10 minút).
  2. Medzitým si zohrejeme zvyšný olej v panvici. Pridáme na malé kúsky nakrájanú cibuľu a stonkový zeler a varíme niekoľko minút.
  3. Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky a pridáme do panvice. Varíme zhruba 10 -15 minút. Dobre ochutíme.
  4. Na záver pridáme hrášok a špenátové listy a pokračujeme vo varení ešte ďalších 5 minút. Zmiešame s uvareným orzom a podávame. Dochutíme ak treba.
  5. Ak máte chuť, môžete si na jedlo nastrúhať trochu kôry z citróna a pridať olivy, ak ich máte radi.