Morčacie roládky s cestovinovým timbálom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Stehná vykostíme, vytvoríme plát mäsa. Osolíme a okoreníme ho, pridáme tymian, potrieme olivovým olejom a pomocou potravinárskej fólie zrolujeme do rolky, ktorú dáme na 10 minút napariť a potom ju vychladíme. Vyberieme z fólie a grilujeme dozlata. Pridáme tmavý kurací vývar (pripravuje sa ako klasický, ale kosti a zeleninu opekáme dotmava a pridáme pretlak). Zvaríme na polovicu. Pridáme citrón a med.
  2. Timbál: Cestoviny uvaríme do mäkka. Z ostatných surovín pripravíme bešamel, premiešame ho s cestovinami a naplníme do 4 formičiek. Zapečieme v rúre.
  3. Ratatouille: Zeleninu nakrájame na kocky a opečieme na oleji každý druh zvlášť. Cibuľu a cesnak orestujeme s nasekaným rozmarínom. Zalejeme paradajkami, soľou, korením a medom. Pridáme zeleninu a spolu podusíme.