Pudingový likér
Pudingový likér

Domáci banánovo-čokoládový likér

janka96 - fotkajanka96, dnes 19:12
Domáci banánovo-čokoládový likér
Foto: janka96

Hľadáte recept na hustý a krémový domáci likér? Táto banánovo-čokoládová kombinácia chutí ako tekutý dezert. Príprava je veľmi jednoduchá a vďaka použitiu dvoch Zobraziť celý popisHľadáte recept na hustý a krémový domáci likér? Táto banánovo-čokoládová kombinácia chutí ako tekutý dezert. Príprava je veľmi jednoduchá a vďaka použitiu dvoch druhov pudingu má likér krásnu hĺbku chuti. Skvele sa hodí na sviatočné popíjanie alebo ako originálny domáci darček vo fľaši.

20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
1 bal. (prášok)
1 bal. (prášok)
70 g
2 plechovky
400-500 ml



Postup

  1. 1

    Varenie pudingu: Z mlieka, oboch pudingových práškov a cukru uvaríme za stáleho miešania jeden hustý puding (kombinácia banánovej a čokoládovej príchute).

  2. 2

    Chladnutie: Uvarený puding prelejeme do väčšej misy. Povrch prikryjeme potravinárskou fóliou (aby sa nevytvorila koža) a necháme ho úplne vychladnúť pri izbovej teplote.

  3. 3

    Miešanie: Do vychladnutého pudingu prilejeme obe plechovky Salka. Pomocou elektrického šľahača zmes poriadne prešľaháme dohladka.

  4. 4

    Pridávanie alkoholu: Do hustej zmesi začneme postupne prilievať rum. Odporúčam prilievať ho po menších dávkach a priebežne šľahať, kým nedosiahneme ideálnu chuť a konzistenciu.

  5. 5

    Skladovanie: Hotový likér (vyjde nám približne 1,5 litra) prelejeme cez lievik do čistých sklenených fliaš. Skladujeme v chladničke.

Diskusia k receptu