Domáci banánovo-čokoládový likér
Hľadáte recept na hustý a krémový domáci likér? Táto banánovo-čokoládová kombinácia chutí ako tekutý dezert. Príprava je veľmi jednoduchá a vďaka použitiu dvoch Zobraziť celý popisHľadáte recept na hustý a krémový domáci likér? Táto banánovo-čokoládová kombinácia chutí ako tekutý dezert. Príprava je veľmi jednoduchá a vďaka použitiu dvoch druhov pudingu má likér krásnu hĺbku chuti. Skvele sa hodí na sviatočné popíjanie alebo ako originálny domáci darček vo fľaši.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Varenie pudingu: Z mlieka, oboch pudingových práškov a cukru uvaríme za stáleho miešania jeden hustý puding (kombinácia banánovej a čokoládovej príchute).
- 2
Chladnutie: Uvarený puding prelejeme do väčšej misy. Povrch prikryjeme potravinárskou fóliou (aby sa nevytvorila koža) a necháme ho úplne vychladnúť pri izbovej teplote.
- 3
Miešanie: Do vychladnutého pudingu prilejeme obe plechovky Salka. Pomocou elektrického šľahača zmes poriadne prešľaháme dohladka.
- 4
Pridávanie alkoholu: Do hustej zmesi začneme postupne prilievať rum. Odporúčam prilievať ho po menších dávkach a priebežne šľahať, kým nedosiahneme ideálnu chuť a konzistenciu.
- 5
Skladovanie: Hotový likér (vyjde nám približne 1,5 litra) prelejeme cez lievik do čistých sklenených fliaš. Skladujeme v chladničke.
Tiež likér:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu