Ružové linecké koláčiky s dračím ovocím
Klasické linecké koláčiky v netradičnom šate! Pridaním prášku z dračieho ovocia získate nádhernú ružovú farbu bez použitia umelých farbív. Tieto koláčiky sú nielen Zobraziť celý popisKlasické linecké koláčiky v netradičnom šate! Pridaním prášku z dračieho ovocia získate nádhernú ružovú farbu bez použitia umelých farbív. Tieto koláčiky sú nielen krehké a chutné, ale na každom slávnostnom stole budú vďaka svojej farbe a bielej čokoláde svietiť ako malé šperky.
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 450 g |
|
| 250 g |
|
| 130 g |
|
| 3 ks |
|
| 1,5 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 2 ČL |
|
| 25 g |
|
| Na spájanie: | |
| 1 pohár |
|
| Poleva a zdobenie: | |
| 100 g |
|
| 25 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Príprava cesta: Do misy kuchynského robota preosejeme múku s práškovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme ružový prášok z dračieho ovocia, vanilkový cukor, citrónovú kôru a žĺtky. Nakoniec pridáme na kocky nakrájanú Heru.
- 2
Spracovanie: Vypracujeme hladké a kompaktné cesto. S týmto cestom môžeme pracovať ihneď, nemusí odpočívať v chladničke.
- 3
Vykrajovanie a pečenie: Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary (kvietky, srdiečka). Pečieme pri 170 °C približne 7 – 8 minút. Koláčiky sledujeme, majú zostať pekne ružové. Necháme vychladnúť.
- 4
Zdobenie: Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu s Cerou. Vrchné diely koláčikov (tie s dierkou) najprv ozdobíme polevou a posýpkou. Necháme poriadne stuhnúť.
- 5
Spájanie: Na spodné plné diely nanesieme džem a prilepíme k nim ozdobené vrchné diely.
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu