Mäsové guľky
Mäsové guľky v horčicovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: rimm
Rýchle a jednoduché jedlo.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mleté mäso, nasekaná cibuľka na drobno, cesnak pretlačený a nasekaná bazalka...
- ...pridáme soľ, korenie, muškátový orech a vajce zmiešame dokopy.
Uložíme do chladničky.
- Po cca 30 minútach v chladničke.
Z mäsovej hmoty vytvarujeme guľky a obalíme v hladkej múke.
- Obalené guľky opečieme na oleji s maslom, alebo bravčovej masti zo všetkých strán a vyberieme na tanier.
- Do výpeku pridáme vývar (ak nemáme stačí slaná teplá voda), pridáme horčicu, worchester a cukor. Mierne prevaríme a podľa potreby dochutíme. Pridáme naspäť guľky a povaríme.
Ak je omáčka moc riedka môžete zahustiť solamylom.
- Podávame s ryžou, zemiakmi...DOBRÚ CHUŤ
Ja som mal nové varené zemiaky scibuľkou na masle.