Mäsové guľky

Mäsové guľky v horčicovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: rimm

Rýchle a jednoduché jedlo.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso, nasekaná cibuľka na drobno, cesnak pretlačený a nasekaná bazalka...
  2. ...pridáme soľ, korenie, muškátový orech a vajce zmiešame dokopy. Uložíme do chladničky.
  3. Po cca 30 minútach v chladničke. Z mäsovej hmoty vytvarujeme guľky a obalíme v hladkej múke.
  4. Obalené guľky opečieme na oleji s maslom, alebo bravčovej masti zo všetkých strán a vyberieme na tanier.
  5. Do výpeku pridáme vývar (ak nemáme stačí slaná teplá voda), pridáme horčicu, worchester a cukor. Mierne prevaríme a podľa potreby dochutíme. Pridáme naspäť guľky a povaríme. Ak je omáčka moc riedka môžete zahustiť solamylom.
  6. Podávame s ryžou, zemiakmi...DOBRÚ CHUŤ Ja som mal nové varené zemiaky scibuľkou na masle.