Grilované bravčové rebrá
Marinované bravčové rebrá s ananásovo-mangovou salsou
Autor receptu: redakcia
Postup- Bravčové rebrá z boku nakrájame na
porcie. Dáme ich pomaly variť do hrnca
s moridlom, ktoré pripravíme tak, že
vodu zmiešame so všetkými prísadami.
- Keď sú rebrá hotové, vyberieme ich z vody na plech. Do horúcich povtierame pripravenú marinádu. Marinádu pripravíme z uvedených surovín tak, že všetky
ingrediencie okrem soli a citrónovej šťavy
zmiešame približne v rovnakých množstvách. Potom osolíme a pridáme citrónovú šťavu. Takto pripravené rebierka dáme aspoň
na 3 hodiny alebo lepšie na celú noc do
chladničky. Potom ich dáme na gril, pravidelne otáčame a prípadne zastrekneme
pivom.
- Salsa: Mango a ananás nakrájame na malé
kocky (ideálne 3 x 3 mm), očistené čili
papričky najemno. V citrónovej šťave
necháme rozpustiť cukor a pridáme olej.
Koriander a mätu nakrájame najemno
(na tenké pásiky „julienne“) a pridáme
k nálevu spolu s troškou čili. Všetko spolu
dôkladne premiešame a necháme dobre
vychladiť. Salsu podávame k chrumkavým
upečeným rebrám.
|