Konfitované kolienko s krémovým kelom a grilovanými šampiňónmi
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 19. júna 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
2 ks (zadné zo savého prasiatka) |
|
1 l |
|
100 g |
|
25 g |
|
|
|
50 g |
|
Krémový kel: | |
700 g |
|
50 g |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
50 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
Grilované šampiňóny: | |
300 g |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Kolienka umyjeme a osušíme. Vložíme do vyššieho hrnca vhodného aj na pečenie v rúre a nasolíme. Necháme odležať 30 minút, pridáme olej, cesnak, tymian a korenie. Pečieme zakryté pri 90 stupňoch asi 4 hodiny. Preložíme na plech a dopekáme pri 200 stupňoch asi 15 minút dozlatista.
- 2
Krémový kel: Kel umyjeme a necháme odkvapkať. Z listov vyrežeme stredy, kde je tvrdá „žila“ listu, a nakrájame na väčšie kusy. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a listy v nej povaríme asi 3 minúty. Scedíme a necháme vychladnúť.
- 3
Na rozpálenú panvicu dáme maslo, necháme speniť najemno nasekanú cibuľu a cesnak a krátko restujeme. Pridáme biele víno a smotanu a celú zmes pomaly zredukujeme na polovicu. Keď je omáčka hustá, pridáme listy kelu, krátko podusíme. Na záver môžeme dochutiť soľou a mletým čiernym korením.
- 4
Grilované šampiňóny: Šampiňóny portobello nakrájame na väčšie kúsky a grilujeme na grile alebo pečieme na panvici na masle asi 10 minút – kým nepustia šťavu. Potom pridáme sójovú a hoisin omáčku. Huby vyberieme a omáčku zredukujeme na hustú šťavu. Potom do nej huby opäť vložíme. Servírujeme spolu s krémovým kelom ako prílohu ku kolienku.
Tiež bravčové koleno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu