Zapekané zemiaky s kyslou kapustou a so slaninkou fotorecept
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode. Vychladené ošúpané nakrájame na hrubšie kolieska.
- 2
 Kyslú kapustu scedíme, podľa potreby prepláchneme čistou vodou, scedíme. Opražíme na oleji narezanú cibuľu, na drobno nakrájanú slaninu, pridáme, opražíme. Pridáme trochu mletého čierneho korenia, dáme scedenú kapustu a spolu opražíme. Pridáme trochu mletej červenej papriky, speníme a zalejeme do ¾ vodou a necháme dusiť za občasného premiešania. Dusíme až kým sa voda odparí na miernom ohni.
- 3
 Celé vajcia vymiešame so smotanou na varenie a štipkou soli.
- 4
 Olejom natreté dno vyššieho pekáča 18x28 cm vyložíme vrstvou zemiakov a na zemiaky naložíme udusenú kapustu. Vrstvu kapusty prikryjeme vrstvou zemiakov, zalejeme zmesou smotany a vajec a potom posypeme rascou.
                                                    - 5
 Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 20 minút. Kotrolujeme.
Tiež zapekané zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




                                                        
                                                    
 


Asi všetkým chlapom rovnako chýba niečo od mäsa...