Mandľová vianočka s lieskovcovo-čokoládovým krémom fotorecept

redakcia - fotkaredakcia, 20. decembra 2019
Mandľová vianočka s lieskovcovo-čokoládovým krémom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Vianočky:
1 kg
1 kg
50 g
150 g
2 kocky
1 l
250 g
200 g (na posypanie)
2 ks (na potieranie)
Krém:
200 g
560 g
50 ml
100 g
200 g
50 g
150 ml
trocha

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z droždia, trochy mlieka a cukru spravíme kvások, ktorý potom prilejeme k ostatným surovinám a vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

  2. 2

    Z vykysnutého cesta spravíme dlhé valce...

    Mandľová vianočka s lieskovcovo-čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a postupne z nich vytvarujeme prepletaním vianočky, ktoré potrieme žĺtkami, posypeme mandľovými lupienkami a necháme znova nakysnúť. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 20 minút dozlata.

    Mandľová vianočka s lieskovcovo-čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Čokoládu necháme roztopiť vo vodnom kúpeli, pridáme olej, rozmixované lieskovce, cukor a odstavíme. Potom pridáme všetky ostatné suroviny, dobre vymiešame na jemný krém a dáme stuhnúť do chladničky.

    Mandľová vianočka s lieskovcovo-čokoládovým krémom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: