Plnené pečené zemiaky
Plnené pečené zemiaky

Pečené zemiaky plnené slaninou, sušenými paradajkami a hubami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 13:00
Pečené zemiaky plnené slaninou, sušenými paradajkami a hubami
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks veľké (varný typ B alebo C)
4 ks
100 g
150 g
1 stonka
2 PL
100 g



Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode 12–15 minút do polomäkka. Sušené paradajky namočíme do vody, necháme ich napučať, potom ich scedíme a nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Slaninu nakrájame na malé kúsky, vložíme ju na panvicu a opečieme, kým nepustí tuk. Pridáme nasekaný rozmarín a po chvíli pridáme aj nakrájané huby. Restujeme asi 5 minút, potom ich premiešame so sušenými paradajkami.

  3. 3

    Predvarené zemiaky pozdĺžne narežeme, uložíme na plech, potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Naplníme ich zmesou sušených paradajok s hubami. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C 20 minút. Potom posypeme syrom niva a ešte 5 minút zapečieme.

  4. 4

    Podávame s čerstvým šalátom alebo bylinkovým dipom.

Diskusia k receptu