Pečené zemiaky plnené slaninou, sušenými paradajkami a hubami
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 13:00
mesačník Varecha, dnes 13:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode 12–15 minút do polomäkka. Sušené paradajky namočíme do vody, necháme ich napučať, potom ich scedíme a nakrájame nadrobno.
- 2
Slaninu nakrájame na malé kúsky, vložíme ju na panvicu a opečieme, kým nepustí tuk. Pridáme nasekaný rozmarín a po chvíli pridáme aj nakrájané huby. Restujeme asi 5 minút, potom ich premiešame so sušenými paradajkami.
- 3
Predvarené zemiaky pozdĺžne narežeme, uložíme na plech, potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Naplníme ich zmesou sušených paradajok s hubami. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C 20 minút. Potom posypeme syrom niva a ešte 5 minút zapečieme.
- 4
Podávame s čerstvým šalátom alebo bylinkovým dipom.
Tiež pečené zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2







Diskusia k receptu