Líčka na víne s marinovanou cviklou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
200 minút
na 170 °C

Postup

  1. Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme líčka, koreniny, soľ, pretlak, víno, zalejeme vodou, aby všetko bolo ponorené. Zakryjeme alobalom a pečieme 3 hodiny pri 170 °C. Mäso by sa malo takmer rozpadávať, šťavu scedíme cez sito a necháme redukovať.
  2. Na kašu uvarené zemiaky vyšľaháme s maslom a so soľou. Uvarenú červenú repu ošúpeme a nakrájame na kolieska. V hrnci prehrejeme ocot, med, tymian, soľ a korenie. V tomto náleve necháme repu, nech „natiahne“ chuť.
  3. Medzi dva plechy dáme upiecť nakrájanú slaninu (takto zaťažená ostane rovná) pri teplote 170 °C 7 – 10 minút dozlata. Vlašské orechy pomelieme a opečieme nasucho. Slaninou, orechmi a bylinkami jedlo nielen dekorujeme, ale aj ochucujeme.