Bryndzový koláč

Kváskový bryndzovník

Autor receptu: mysiacik

12 hodín minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý na kuchynskej linke.
  2. Ráno po 12 hodinách primiešame všetko ostatné, čo potrebujeme na cesto. Vymiešame nelepivé cesto, zakryjeme ho a necháme 2 až 3 hodiny oddychovať na linke. Cesto by sa malo zdvojnásobiť.
  3. Ak ubehli dané hodiny a cesto zdvojnásobilo objem, plech vymastíme masťou, nešetríme, a rukami si cesto roztiahneme na celý veľký plech. Zmiešame si bryndzu s kyslou smotanou a mliekom a natrieme na cesto.
  4. Na bryndzovník postupne dáme opraženú na drobno nakrájanú slaninku a na mesiačiky nakrájanú cibuľku. Nakoniec posypeme kôprom a dáme piecť na 190 stupňov asi na 35 minút, bryndzovník je hotový, keď je do zlatista upečený.