Kuracie so špargľou na spôsob číny fotorecept

afataga - fotkaafataga, 29. apríla 2012
Kuracie so špargľou na spôsob číny (fotorecept)
Foto: afataga

Máme radi špargľu, tak som rozmýšľala, ako ju použiť. Skúsila som toto a bolo to výborné.

6
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g alebo vykostene stehna
marináda:
0,5 dl
0,5 dl
2 ks
4 ks
2 PL
4 strúčiky nemusí byť
Ďalšie suroviny:
500 g
1 hrnček
1 ks
200 g
1 ks veľká
1/2 hrnčeka
1 PL
  podľa chuti




Postup

  1. 1

    Urobila som marinádu, niekedy dávam aj cesnak, teraz som nedala. Naložila som mäso pokrájané na tenké rezance

    Kuracie so špargľou na spôsob číny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ošistenú špargľu som pokrájala na 2cm kúsky a dala variť do trochy vody so soľou a štipkou cukru na 5 min. Nachystala som si uvarenú špargľu a šalát

    Kuracie so špargľou na spôsob číny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mrkvu, papriku a šampióny som pokrájala

    Kuracie so špargľou na spôsob číny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do woku som dala olej, keď sa rozpálil, dala som mäso aj s marinádou a sprudka opiekla, aby sa mäso zatiahlo, trvá to pár minút

    Kuracie so špargľou na spôsob číny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som mrkvu, papriku a šampióny a zasa chvíľu naháňala vo woku

    Kuracie so špargľou na spôsob číny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som špargľu a šalát, stačí teraz iba minútka

    Kuracie so špargľou na spôsob číny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vo vode som rozmiešala škrobovú múčku a jedlo zaliala, nechala prejsť varom asi 2 min.

    Kuracie so špargľou na spôsob číny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Jedli sme s ryžou

    Kuracie so špargľou na spôsob číny (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

tatranka
Veľmi pekný a chutný recept.Neviem prečo,ale so špargľou som ešte nevarila.Tvoj recept sa mi páči a tak vyskúšam.
margaretka28
Mňááám,povedala som si, že od dnes nevečeriam,ale to by som nesmela chodiť ani na varechu,toto tvoje jedlo vyzerá tak úžasne,hned by som si dala.
cica2
wau, nádherné fotky a aj jedlo, chválim! :-)



evicka33
Jedlo vyborne, len by som vymenila salat za cinsku kapustu. Asi by sa tam hodila viac.
afataga
@Evicka33 (4.6.2017 13:41)

Dakujem za odozvu, som rada, ze chutilo, len neviem, ako si vylovila taky stary rcp :-). Dnes to robievam trochu inak, s ryzovym vinom, to som vtedy nemala, aj trochu iny postup. Samozrejme, ze moze byt aj cinska, resp. pekingska kapusta, asi som vtedy nemala, uz nepamatam.