Kuracie so špargľou na spôsob číny (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Máme radi špargľu, tak som rozmýšľala, ako ju použiť. Skúsila som toto a bolo to výborné.
6 porcií |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Urobila som marinádu, niekedy dávam aj cesnak, teraz som nedala. Naložila som mäso pokrájané na tenké rezance
- Ošistenú špargľu som pokrájala na 2cm kúsky a dala variť do trochy vody so soľou a štipkou cukru na 5 min. Nachystala som si uvarenú špargľu a šalát
- Mrkvu, papriku a šampióny som pokrájala
- Do woku som dala olej, keď sa rozpálil, dala som mäso aj s marinádou a sprudka opiekla, aby sa mäso zatiahlo, trvá to pár minút
- Pridala som mrkvu, papriku a šampióny a zasa chvíľu naháňala vo woku
- Pridala som špargľu a šalát, stačí teraz iba minútka
- Vo vode som rozmiešala škrobovú múčku a jedlo zaliala, nechala prejsť varom asi 2 min.
- Jedli sme s ryžou