Kuracie so špargľou na spôsob číny (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Máme radi špargľu, tak som rozmýšľala, ako ju použiť. Skúsila som toto a bolo to výborné.

6
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Urobila som marinádu, niekedy dávam aj cesnak, teraz som nedala. Naložila som mäso pokrájané na tenké rezance
  2. Ošistenú špargľu som pokrájala na 2cm kúsky a dala variť do trochy vody so soľou a štipkou cukru na 5 min. Nachystala som si uvarenú špargľu a šalát
  3. Mrkvu, papriku a šampióny som pokrájala
  4. Do woku som dala olej, keď sa rozpálil, dala som mäso aj s marinádou a sprudka opiekla, aby sa mäso zatiahlo, trvá to pár minút
  5. Pridala som mrkvu, papriku a šampióny a zasa chvíľu naháňala vo woku
  6. Pridala som špargľu a šalát, stačí teraz iba minútka
  7. Vo vode som rozmiešala škrobovú múčku a jedlo zaliala, nechala prejsť varom asi 2 min.
  8. Jedli sme s ryžou