Plnené kuracie prsia
Plnené kuracie prsia

Kuracie prsia so špenátovou plnkou a s mrkvovým pyré

Patrik Stupňan
šéfkuchár Wellnes hotela Lesná v Starej Lesnej, 22. januára 2022
Kuracie prsia so špenátovou plnkou a s mrkvovým pyré
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií

Suroviny

750 g
100 g
150 g
5 g
podľa potreby
Mrkvové pyré:
850 g
podľa potreby
250 g
150 g
Koriandrový olej:
300 g
300 g
50 g




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia očistíme a nakrájame na 150– gramové porcie. Takto pripravené prsia z jednej strany prepichneme nožom, aby sme urobili dierku. Odrezky, ktoré zostali, dáme do mixéra, pridáme špenát, soľ a smotanu (pridávame po troške, aby plnka nebola veľmi tekutá). Rozmixujeme dohladka a zmes dáme do cukrárskeho vrecka. Nastriekame dierkou do mäsa.

  2. 2

    Naplnené kuracie prsia osolíme, uložíme v ohňovzdornej misy s maslom a tymianom, prikryjeme a dáme do rúry, dusíme domäkka. Ak máme doma prístroj na pomalé varenie (sous–vide), pripravené prsia vložíme do vrecka s maslom a tymianom, zatavíme. Pripravujeme 60 minút pri 60 stupňoch. Potom schladíme v ľade.

  3. 3

    Mrkvové pyré: Mrkvu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Do hrnca dáme maslo, nakrájanú šalotku a restujeme ju dozlata. Pridáme mrkvu, zalejeme vodou a necháme variť domäkka. Mäkkú mrkvu rozmixujeme, pridáme maslo, smotanu (pridávame po troške, aby pyré nebolo veľmi tekuté) a dochutíme. Všetko spolu rozmixujeme, aby sme získali hladké pyré.

  4. 4

    Koriandrový olej: Koriander aj so stopkami dáme do mixéra, pridáme oleje, soľ a rozmixujeme dohladka. Prelejeme do inej nádoby, zahrejeme na 50 stupňov a môžeme pritom ešte mixovať tyčovým mixérom. Hotovú zmes precedíme a schladíme, nech má peknú farbu.

  5. 5

    Udusené mäso prudko opečieme na panvici a šikmým rezom rozrežeme na polovice. Servírujeme s mrkvovým pyré a koriandrovým olejom.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný, svěží receptík a krásné foto. Mně by moc chutnalo. Oceňuji fígl se špenátovou plnkou, díky za inspiraci!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia