Kurací vývar s pečienkovými knedličkami (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Varievam ju preto, že sme už s manželom starší a je ľahšie stráviteľná, hoci máme radi aj klasický hovädzí a slepačí vývar.

6-8
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kosti z vykosteného kuraťa, tuk a prebytočné kože umyjeme v studenej vode
  2. vložíme do studenej vody, pridáme celé čierne korenie a varíme na miernom ohni.
  3. Po zovretí pozbierame penu, a po 30 minútach pridáme očistenú koreňovú zeleninu.
  4. Pridáme soľ a varíme na miernom ohni až kým nie je zelenina uvarená. Niekedy pridávam aj kúsok kelu, tentoraz som nemala. Nemám rada vo vývare cibuľu a tak ju tam nedávam. Medzitým si pripravím zmes na pečienkové knedličky. Najemno si nožom rozotrieme kuracie pečienky, pridáme vajíčko, trochu oleja a rozotretý cesnak.
  5. Pridáme podľa potreby detskú krupicu, strúhanku,
  6. soľ, čierne mleté korenie, najemno nasekané bylinky (dala som majoránku, tymian a levanduľové lístky) a samozrejme zelenú petržlenovú vňať.
  7. Vymiešam a zmes nechám chvíľu odstáť (cca 15 min). Potom vlhkými rukami formujeme knedličky,
  8. ktoré vyvaríme v precedenom vývare rozriedenom vodou.
  9. Hotovú polievku
  10. servírujeme s uvarenými knedličkami a koreňovou zeleninou. Dobrú chuť.