Kurací vývar s pečienkovými knedličkami (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Varievam ju preto, že sme už s manželom starší a je ľahšie stráviteľná, hoci máme radi aj klasický hovädzí a slepačí vývar.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Kosti z vykosteného kuraťa, tuk a prebytočné kože umyjeme v studenej vode
- vložíme do studenej vody, pridáme celé čierne korenie a varíme na miernom ohni.
- Po zovretí pozbierame penu, a po 30 minútach pridáme očistenú koreňovú zeleninu.
- Pridáme soľ a varíme na miernom ohni až kým nie je zelenina uvarená. Niekedy pridávam aj kúsok kelu, tentoraz som nemala. Nemám rada vo vývare cibuľu a tak ju tam nedávam. Medzitým si pripravím zmes na pečienkové knedličky. Najemno si nožom rozotrieme kuracie pečienky, pridáme vajíčko, trochu oleja a rozotretý cesnak.
- Pridáme podľa potreby detskú krupicu, strúhanku,
- soľ, čierne mleté korenie, najemno nasekané bylinky (dala som majoránku, tymian a levanduľové lístky) a samozrejme zelenú petržlenovú vňať.
- Vymiešam a zmes nechám chvíľu odstáť (cca 15 min). Potom vlhkými rukami formujeme knedličky,
- ktoré vyvaríme v precedenom vývare rozriedenom vodou.
- Hotovú polievku
- servírujeme s uvarenými knedličkami a koreňovou zeleninou. Dobrú chuť.