Kurací steak
Kurací steak

Kurací steak s kurkumovou omáčkou a pečeným šalátom

tomisuccess9 - fotkatomisuccess9, 11. decembra 2017

Kurací steak (môžeme použiť prsia, stehná, supreme - no pre domácich užívateľov odporúčam kuracie prsia) s kurkumovou omáčkou a pečeným šalátom. Recept je vhodný pre slávnostnejšie menu, ale vhodné aj na nedeľný, sviatočný obed. Jedlo je trošku modernejšie, no netreba sa toho báť.

1-2
porcia
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
1,5 dcl
10 g
Šalát:
40 g
10 g
4 ks
20 g
10 g
1 dcl
10 g
30 g
20 g
Omáčka:
15 g
20 g
1 dcl
2 dcl (31-33 %)
10 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, narežeme na požadovanú veľkosť, v tomto prípade to je 200 g surového mäsa. Na mäso pridáme soľ, čierne korenie mleté a pridáme aj grilovacie (gramáž sa pohybuje podľa chuti, ale približne ide o 3 - 5 g). Môžeme ho predpiecť na panvičke, ak náhodou sa Vám s tým veľmi nechce ,,babrať", mäso rovno položte na pekáčik a vložte do rúry, kde budete piecť približne 10 - 15 min. na 180 °C. Môžete podliať troškou vody, aby mäso veľmi nepreschlo. Po upečení mäso môžete prikryť alobalom a nechať v rúre nech ,, dôjde". Keď ho vyberiete von z rúry, keď bude hotové a predtým, než ho zakryjete alobalom a necháte dôjsť, možete len tak pre vôňu hodiť jednu vetvičku rozmarínu a tymianu, a tak vložiť do rúry.

  2. 2

    Pečený šalát: Fazuľové struky, pokiaľ su mrazené, tak si ich povaríme v osolenej vode, ale dbajte na to, aby sa úplne nerozvarili. Nech sú len jemne povarené, skôr by som to nazval ,,zaparené". Potom si olúpeme zemiaky, nakrájame na kocky a dáme variť, ale tiež nech nie sú rozvarené, ale uvarené, keď budú jemne tvrdkavejšie, nič sa nedeje. Je to práveže výhoda. Potom si očistíme červenú cibuľu, nakrájame na také vačšie štvrtiny a lupene od seba oddelíme. Vyberieme panvičku, na ňu pridáme olivový olej, pridáme najprv predvarené zemiaky, pridáme predvarené fazuľové struky, cibuľové lupene, cherry paradajky a olivy. Pridáme pretlačený cesnak. ale až tesne pred záverom. K tomu pridáme soľ, čierne korenie, aj keď viem, že veľa ľudí ma odsúdi, ale kto varí doma vegetovo, možete si tam hodiť štipku vegety. Pridať možete aj čerstvé bylinky ako tymian a petržlenová vňať, ale to už je len detail. Orestujeme to na pavničke a úplne nakoniec pridáme baby špenát a maslo. Špenát len jemnúčko orestujeme. Na dozdobenie možete použiť rôzne farebné šalátové zmesi, resp. čo Vám chladnička ponúka, podotýkam, ide o ozdobenie, nie o súbežné varenie so šalátom.

  3. 3

    Omáčka: Nakrájame úplne nadrobno cibuľu a jablko. Najprv dáme do rajničky alebo v čom budete variť omáčku, olej, potom tam dáme cibuľu, orestujeme ju, pridáme nadrobno nakrájané jablko, vlejeme víno a necháme variť. Pridáme soľ, čierne korenie, kurkumu, zalejeme smotanou a necháme variť. Ak Vám omáčka zhustne, nepridávajte Solamyl. Omáčku, už keď vám začne vrieť, ponorným mixérom rozmixujte. Dajte ešte poriadne prevrieť. Ak by omáčka nezhustla, zmiešajte vodu so Solamylom a pomaličky po troške pridávajte a miešajte počas varu, pozor, aby Vám z toho nevznikol betón.

  4. 4

    Verím, že Vám bude môj recept chutiť. Vyskúšajte a dajte vedieť. Prajem Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre