Marinované kuracie steaky s grilovaným ananásom a karibskou salsou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 29. júla 2022
mesačník Varecha, 29. júla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks čerstvý |
|
4 PL |
|
4 ks |
|
Na marinádu: | |
250 g čerstvý |
|
60 ml |
|
20 ml |
|
2 strúčiky |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
35 g |
|
Na salsu: | |
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
5 strúčikov |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Čerstvý ananás nakrájame. 250 g z neho odoberieme do misky na marinádu, pridáme zvyšné ingrediencie na marinádu, rozmixujeme a asi polovicu marinády odložíme na neskôr. Kuracie steaky vložíme do marinády a necháme odležať.
- 2
Med a odloženú polovicu marinády zvaríme v hrnci na hustú omáčku.
- 3
Kuracie steaky dáme na rozpálený gril potretý olejom. Opekáme z oboch strán asi 5 minút. Mäso priebežne potierame hustou medovou marinádou. Hotové steaky zložíme z grilu a na záver potrieme zvyšnou marinádou. Ananás opekáme na grile spoločne s mäsom.
- 4
Suroviny na salsu najemno nasekáme, vmiešame olej a dochutíme soľou.
- 5
Grilované kuracie steaky podávame so salsou a s grilovaným ananásom.
Tiež kurací steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu