Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom fotorecept

yogicek - fotkayogicek, 18. apríla 2014
Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept)
Foto: yogicek

Nie je to pisto presne podľa mojich predstáv, ale použil som čo obchody ponúkali. Mne tam chýba baklažán, ale práve ten som nezohnal. V Zobraziť celý popisNie je to pisto presne podľa mojich predstáv, ale použil som čo obchody ponúkali. Mne tam chýba baklažán, ale práve ten som nezohnal. V surovinách uvedený je. Ak ho zoženiete, tak je dobré ho tam dať.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

900 g
2 PL
4 ks
1,5 dl
3 PL
2 PL
2 PL
2 - 3 dl
3 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 ČL
Pisto:
2 PL
3 ks
3 ks
5 ks
3 ks
2 ks
1 ks
4 ks
3 PL
podľa chuti
podľa chuti
1 ČL
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na 6 cca 150g rezne. Z oboch strán osolíme, okoreníme MČK a zaprášime MČP.

    Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne opečieme z oboch strán na masle. Opečené rezne vyberieme a odložíme do tepla.

    Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do výpeku dáme restovať nahrubo nakrájanú cibuľu. Mierne osolíme, pridáme tri bobkové listy. Restujeme do sklovita.

    Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je cibuľka zarestovaná, prilejeme víno a povaríme cca 5min.

    Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K cibulke pridáme opečené rezne, podlejeme vývarom tak, aby mäsko nebolo úplne ponorené. Dusíme do mäkka cca 1 hodinu. Udusené mäsko vyberieme a odložíme do tepla.

    Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vzniknutú cibuľovú omáčku rozmixujeme, poprípade prepasírujeme a pridáme 3 PL horčice. Zmiešame šľahačkovú smotanu s kyslou smotanou, pridáme 2 naberačky horúcej omáčky aby sa nám vyrovnali teploty a poriadne rozmiešame. Smotanu vylejeme do omáčky, necháme prejsť varom a na záver pridáme trochu posekanej peržlenovej vňate. Rada na teraz aj do budúcnosti: keby sa vám náhodou stalo, že sa Vám smotana trošku zrazí, nezúfate a znova omáčku ponorným mixérm rozmixujte a prepasírujte cez sitko. Omáčka bude jemná a bez zrazenín.

    Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky.

    Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na olivovom oleji speníme jarnú cibuľku.

    Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme červenú papriku, zarestujeme a postupne v intervale po jednej minúte pridávame ostatnú zeleninu v poradí od najtvrdšej po najmäkšiu.

    Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Uhorka.

    Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zelená paprika.

    Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Cuketa.

    Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Paradajky.

    Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Zeleninu osolíme, pridáme MČK, bazalku, rozmarín a petržlenovú vňať. Nepodlievame, zelenina si pustí vodu sama. Restujeme cca 10-15min. Zeleninka musí zostať mierne chrumkavá. Na záver pridáme 2 PL paradajkového pretlaku, minútku povaríme.

    Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Rezne prelejeme cibuľovou omáčkou a podávame s pistom. Dobrú chuť.

    Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Kto nemôže existovať bez zemiakov, tak ich môže urobiť ako prílohu a pisto ako zeleninový šalát.

  17. 17

    Ak Vám pisto zostane, môžte pridať ešte trochu pretlaku, nechať odpariť čo najviac vody aby zhustlo a podávať na večeru na tmavom chlebíku. Teplé alebo aj studené.

    Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

eviana
No ja si dnes mäso od úst utŕham celý deň... a reku nakuknem a zrazu tu na mňa tento fajný recept vyskočil... no a Pavlovov reflex jak vyšitý... čo mi to zasa robíš? Šak toto aj bolieť môže :)
Zaujímavé ingrediencie, moje obľúbené, veď vieš... ďalší z Tvojej "dielne", ktorý budem musieť vyskúšať... takže šup do KK a hviezdy hneď ako to pôjde :) *****
kukulienka71
Dobre si navaril,@yogicek ,chutilo by mi! Si na delenej strave? mi prišlo čudné,že tam máš ako prílohu zeleninku.Pisto som ešte nepočula,učím sa každým dňom:-) Receptík si ukladám,od teba sú osvedčené.Vďaka!
yogicek
Milá @eviana ,
Tebe som to urobil naschvál. Nebudeš provokovať len Ty mňa s tortičkami a koláčikmi. Za pochvalu Ti ale ďakujem. Pekný deň.
yogicek
Milá @kukulienka71 ,
Ja sa divím možno ešte viac ako Ty, že som zvolil túto prílohu. A ver mi, bola to odo mňa veľká obeť.:) Normálne by som si k tomu dal knedľu. Veď len za cenu jednej porcie pista, by som navaril knedlí aspoň na 10 porcií. Ale bolo to dobré. Keď bude sezóna, tak takúto zeleninku budem robievať častejšie. Je to dobré v horúčavách, len tak samotné za studena ako ľahká večera. Som rád, že sa Ti to pozdáva. Pekné sviatky a pekný deň Ti prajem.
havino
si ma dostal s tým pistom, jakživ som to slovo nepočula, ale prečítala názov, že s pištom, tak už čítam recept, pri cibuľovej som sa pozastavila, parádna, ani som takú nejedla, ani nevarila a zrazu sa mi pisto predstavil ku koncu, som sa sebe zasmiala, výborná kombinácia.
yogicek
Milá @havino
S tým Pištom to napadlo aj mňa, ako dostanem, že je tam gramatická chyba. Francúzsku cibuľovú polievku určite poznáš, tak som skúsil na základe toho urobiť omáčku. Pisto je španielske jedlo, ktoré sa je z vajcom, alebo sa môže použiť ako príloha. No a slovenská krkovička. Vzniklo z toho toto jedlo. Ďakujem Ti za uznanie tejto kombinácie. Prajem Ti pekný večer.
P.S. Ďakujem za rcp. na piškot s zero cukrom. Vyskúšané. Nemá chybu.
kukulienka71
@yogicek ,počas varenia dnešného obeda sa k nám cez plot nakláňal sused s rozšírenými nozdrami,reku,čo také vábivo voňajúce varím?.:-))..Tvoja krkovička s cibuľovou omáčkou bola doplnená knedľou,aby sa môj muž pred dlhou cestou poriadne najedol:-) počas jedenia min.5x podotkol:"veľmi dobré!" a to je on gurmán! nakoniec,ako je u nás zvykom po výbornom jedle,sme vylízali obaja taniere:-) Takže to je môja skúsenosť s týmto receptom. Ďakujem Ti veľmi pekne za fantastický chuťový zážitok!!
yogicek
Drahá @kukulienka71 , teší ma, že som svojim rcp. prispel k Vášmu rodinnému šťastiu. Ďakujem. Tá knedľa je parená?
yogicek
@kukulienka71 , samozrejme, rob takú, aká Vám chutí. Jeden starý kuchár z Prahy mi raz povedal aké knedle k akým jedlám podávajú. Varil v Prahe v nejakej lepšejšej hotelovej reštaurácii knedle. Nič iné iba knedle a kvôli nim, tam mali stále plno. Bol to vyhlásený "knedlikár". Robil ich niekoľko desiatok druhov. Od tej doby k omáčkam nejem inú knedľu ako varenú. Parená sa mi v omáčkach rozmočí a potom mi to jedlo akosi nechutí.
izabella929
@yogicek...no nakrájal si sa poriadne.-)) kopec veľmi chutnej zeleninky, skvelé šťavnaté mäsko a tá omáčka nemá chybu...pekne si jedlo prezentoval...)
yogicek
Milá @izabella929
Neuveríš, ale aj mne samotnému to chutilo.:) To krájanie zeleniny je malina. Mala by si ma vidieť alebo lepšie povedané počuť, keď varievam pre jeden športový klub niekoľko krát do roka hovädzí guláš z nožiny. Naraz je to aj 150 až 200 porcií. Ďakujem Ti za pochvalu. Pekný zbytok nedele Ti prajem.
kukulienka71
@yogicek ,mne sa zase rozmočí varená už počas varenia:-) a tá parená sa nemá kedy rozmočiť v omáčke,lebo sa okamžite zje:-P S takým knedlikárom by som aj ja hodila kus reči:-)
yogicek
Bohužiaľ s ním už nie. Už nie je medzi nami. Opýtaj sa @eviany ako na to, minule ju robila. Mala ju perfektnú.
eviana
Takže milý priateľu @yogicek , dostala som sa konečne k vyskúšaniu tohto receptu a veru opäť si nesklamal moje očakávania. Neskutočná vôňa už pri príprave... a musím zdôrazniť, že som dnes výnimočne varila s vínom (veď vieš aký rešpekt pred ním mám :)), môj chlap vybehnuvší do záhrady hneď pri vchodových dverách zbystril pozornosť "Ty varíš s vínom?" Nuž včera sme si otvorili lahvinku skvelého silvánskeho zeleného, tak som z neho použila. Veľmi nám chutilo, hrče za ušami sme mali všetci a zhodli sme sa na prívlastku "famózne" jedlo... Takže Ti srdečne ďakujeme za dnešný skvelý obed :)


yogicek
Milá @eviana
Ako sa hovorí "učeň nad majstra". Šumne si to urobila. Musím Ťa pochváliť a som rád, že Vám chutilo. Tvoji chlapi sa nakoniec vďaka mne budú mať aj dobre:):):). Pozdrav ich odo mňa. Pekný večer Vám prajem.
chutimi
ta cibulova omacka ma zaujala z toho asi najviac. urcite vyskusam.
eviana
@yogicek , dnes som robila opať podľa Teba skvelú cibuľovú omáčku s krkovičkou - dnes je omáčka trošku tmavšia, dala som aj fialovú cibuľu a namiesto bieleho vínka Rosé (mala som otvorené v chladničke).
Opäť nám veľmi chutilo, ako prílohu sme mali skvelé chrumkavé zemiačiky od @alenka45. Obom vďaka za náš dnešný skvelý obed :)