Kelová polievka

Krémová polievka z ružičkového kelu

Autor receptu: redakcia

Pravý domáci med je výnimočná potravina, ktorú používame na prípravu zdravých jedál. A pridať ho môžete aj do tejto výbornej krémovej polievky.

10 minút
príprava
20 minút
na 4 °C

Suroviny

Postup

  1. Z ružičkového kelu odstránime vrchné lístky. Stonkový zeler zbavíme nožíkom vláskov a nakrájame spolu s pórom nadrobno.
  2. V hrnci na miernom ohni zohrejeme maslo a olej, pridáme kurkumu a čerstvo zomleté čierne korenie. Zeler a pór opekáme na tuku asi 3 minúty. Pridáme na polovice rozkrojený ružičkový kel a nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen a opekáme, kým kel nezíska svetlú farbu. Stačí na to pár minút. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme asi 15 minút.
  3. Ručným mixérom rozmixujeme polievku dohladka, pridáme kokosové mlieko alebo smotanu.
  4. Vrátime do hrnca a povaríme spolu ešte tri minútky. Nakoniec polievku dochutíme medom a soľou.
  5. Polievku pri podávaní môžeme ozdobiť jedlými kvetmi alebo nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.