Kelová polievka
Krémová polievka z ružičkového kelu
Autor receptu: redakcia
Pravý domáci med je výnimočná potravina, ktorú používame na prípravu zdravých jedál. A pridať ho môžete aj do tejto výbornej krémovej polievky.
10 minút príprava |
20 minút na 4 °C |
Postup
- Z ružičkového kelu odstránime vrchné lístky. Stonkový zeler zbavíme nožíkom vláskov a nakrájame spolu s pórom nadrobno.
- V hrnci na miernom ohni zohrejeme maslo a olej, pridáme kurkumu a čerstvo zomleté čierne korenie. Zeler a pór opekáme na tuku asi 3 minúty. Pridáme na polovice rozkrojený ružičkový kel
a nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen
a opekáme, kým kel nezíska svetlú farbu. Stačí na to pár minút. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme asi 15 minút.
- Ručným mixérom rozmixujeme polievku dohladka, pridáme kokosové mlieko alebo smotanu.
- Vrátime do hrnca a povaríme spolu ešte tri minútky. Nakoniec polievku dochutíme medom
a soľou.
- Polievku pri podávaní môžeme ozdobiť jedlými kvetmi alebo
nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.