Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi fotorecept
Foto: skolavareniapolus
Recept od Martina Korbeliča
porcií
Suroviny
2 kg |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
8 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 l |
|
100 ml |
|
500 ml |
|
300 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
500 g (hrebenatky) |
|
300 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kapiu očistíme, zbavíme jadierok a pokrájame.
-
2
Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej s 2 lyžicami masla a speníme najemno pokrájanú šalotku a posekaný cesnak. Pridáme pokrájanú červenú cibuľu, kapiu a orestujeme. Opečenú zeleninu zalejeme horúcim vývarom, pridáme likér, nasekanú čili papričku, soľ, mleté čierne korenie a varíme, kým kapia nebude polomäkká. Podľa potreby dolievame vývar alebo horúcu vodu. Potom pridáme smotanu na šľahanie a kyslú smotanu a dovaríme domäkka.
-
3
Nakoniec polievku rozmixujeme, dochutíme soľou a korením.
-
4
Ak máme mušle sv. Jakuba mrazené, necháme ich rozmraziť. Potom ich krátko opečieme na olivovom oleji s kúskom masla.
-
5
Para orechy opečieme dozlatista na suchej panvici a olúpeme ich.
-
6
Vychladnuté olúpané para orechy najemno nasekáme.
-
7
Paprikový krém prehrejeme a podávame s mušľami sv. Jakuba, posypeme para orechmi, posekanými bylinkami a môžeme pokvapkať balzamikovým octom.
dakujem za odpoved.
Táto krémová polievka chutí fantasticky aj samotná. Mušle sv. Jakuba (hrebenatky) majú neutrálnu chuť, ale ak nemáte radi ich konzistenciu, pokojne ich vynechajte alebo nahraďte kúskom opečenej bielej ryby (napr. tresky).
Do bodu 4 sme pridali fotografiu, na ktorej sa hrebenatky (mušle sv. Jakuba) opekajú. K dispozícii sme ich mali zmrazené a bez lastúr, takže pred krátkou tepelnou úpravou sme ich len nechali rozmraziť (ako píšeme v bode 4). Nič iné sme s mušľami "nepodnikali". Lastúra, ktorá je na fotografii je len dekoráciou na naaranžovanie polievky.